kriminal u sportu

Ronaldo optužen za silovanje. Navodna žrtva traži 75 milijuna dolara za duševne boli

Foto: EPA-EFE/Claudio Giovannini

KATHRYN MAYORGA, koja je optužila Cristiana Ronalda da ju je 2009. silovao u Las Vegasu, godinu dana kasnije od njega je izvansudskom nagodbom dobila 300 tisuća dolara kako optužbe ne bi iznijela u javnost. 

Ipak, Mayorga je inspirirana #MeToo pokretom 2018. godine s pričom izašla u javnost i Ronalda prijavila policiji. Prvu parnicu je izgubila zbog nedostatka dokaza. Naknadno je protiv Cristiana Ronalda podigla privatnu tužbu uz objašnjenje da je bila "mentalno potkapacitirana zbog stresa" kada je pristala na spomenutu nagodbu 

U ljeto 2009., nakon što je Cristiano Ronaldo zaključio prelazak iz Manchester Uniteda u Real, transfer je proslavio u noćnom klubu u Las Vegasu, gdje je Mayorga radila kao hostesa.

Index Sport: Cristiano je u velikim problemima.

Objavljuje Index.hrČetvrtak, 11. listopada 2018.

Platio joj je piće te nju i prijateljice pozvao u hotelski apartman na zabavu. Ronaldo nikada nije porekao kako se seksualni odnos dogodio, ali je prema njegovim riječima bio uz pristanak djevojke, dok je njena verzija priče suprotna.

Mayorga sada od njega traži po 25 milijuna dolara za "duševnu bol i patnju" u prošlosti, budućnosti te jednaki iznos kazne za nedjelo koje je počinio na njenu štetu. 

Mayorgini odvjetnici predali su sudu popis od 60 svjedoka za koje želi da budu pozvani. Među njima su policajci i inspektori koji su postupali po prijavi za silovanje, zatim Jasmine Lennard, sudionica britanskog Big Brothera koja tvrdi da je hodala s Ronaldom prije deset godina, pa Juventusov predsjednik Andrea Agnelli te Ronaldov agent Jorge Mendes i savjetnik Andy Quinn.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.