Romano objavio loše vijesti za Hajduk. Propada im prvi izbor za trenera?

Foto: EPA

FABRIZIO ROMANO, najpouzdaniji svjetski insajder za nogometne transfere, objavio je lošu vijest za Hajduk i njegove navijače. Portugalski stručnjak Paolo Sousa (53) je blizu preuzimanja talijanskog prvoligaša Cagliarija. Klub s otoka Sardinije je prošlu sezonu okončao na 16. mjestu talijanske Serie A. Romano napominje da je Portugalac glavni kandidat za taj posao, a spominje i da ga je prošli tjedan kontaktirala Verona.

Podsjetimo, Sousa je velika želja novog sportskog direktora Hajduka Nikole Kalinića. Njemu je zadnji posao bilo vođenje talijanske Salernitane od veljače do listopada prošle godine. Trener je to koji ima bogatu karijeru, a vodio je klubove poput Leicestera, Swanseaja, Basela, Bordeauxa i reprezentaciju Poljske.

Sousa je jednom već bio blizu preuzimanja Hajduka

Dvije su ključne poveznice prema Hajduku. Prva je da je vodio Fiorentinu od 2015. do 2017. godine, kada je tamo igrao Kalinić, i to najbolji nogomet svoje karijere. Njihova suradnja je bila vrhunska i očito je na Kalinića ostavio jako dobar dojam. Druga je poveznica činjenica da je Sousa prije nekoliko godina bio jako blizu preuzimanja klupe Hajduka, ali tada nije došlo do dogovora.

Do kontakta je bilo došlo i preko bivšeg trenera Hajduka Joana Carilla, koji je Portugalcu bio pomoćnik u mađarskom Videotonu od 2011. do 2013. godine te su zajedno vodili 69 utakmica. Tri godine kasnije je Španjolac preuzeo Hajduk, a nakon njegovog odlaska došlo je i do kontakta s Portugalcem koji očito nije potpuno izgubljen. Navodno je prvotno odbio Kalinića, no sada već bivši napadač Hajduka nije odustao od njegovog dovođenja. Ipak, čini se da je dobio vrlo ozbiljnu konkurenciju.

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.