Romano: Milan želi napadača od 60 milijuna eura, ali Englezi će ga probati oteti

Foto: EPA

KANADSKI napadač Jonathan David (23), koji je u kolovozu rastužio navijače Rijeke postigavši na Rujevici pogodak za prolaz Lillea u Konferencijsku ligu, glavna je želja talijanskog velikana Milana za iduću godinu, piše Fabrizio Romano. Talijanski transfer-insajder tvrdi kako bi David put Serie A mogao krenuti tek na ljeto.

Lille ga ne želi prodati usred sezone, ali iduće ljeto ući će u zadnju godinu ugovora i za Francuze će to biti posljednja prilika za dobru zaradu na napadaču kojeg se na Transfermarktu procjenjuje na 60 milijuna eura. Podsjetimo, Rijeka je ovoga ljeta ispala od Lillea u play-offu Konferencijske lige nakon što je u prvom susretu izgubila 1:2, a potom u uzvratu na Rujevici nakon produžetaka odigrala 1:1. Pogodak za 1:1 i prolaz francuskog sastava zabio je upravo kanadski reprezentativac u 109. minuti susreta.

Igrao protiv Hrvatske

David je u Lille stigao u ljeto 2020. iz Genta za 20 milijuna eura i u 154 utakmice zabio je 62 gola. Zanimljivo, u svakoj od svojih dosadašnjih pet sezona profesionalne karijere, dvije u Belgiji, a tri u Francuskoj, upisao je dvoznamenkast broj golova.

Za kanadsku reprezentaciju je u 42 nastupa zabio 25 golova, a igrao je i protiv Hrvatske na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Milan nije jedini zainteresiran za njega i mogao bi imati konkurenciju na tržištu. Romano tvrdi kako su u igri još "tri premierligaška kluba". 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.