Roma traži napadača: U igri Žigić, Toni i Pavljučenko

SVAKU pomisao ozbiljnije ozljede otklonio je Francesco Totti koji je bio primoran napustiti travnjak tijekom drugog poluvremena susreta u kojem je Roma svladala Parmu 2:0 u 17. kolu talijanskog nogometnog prvenstva.

Golovima Nicolasa Burdissa i Mattea Brighija Roma je nastavila niz od deset utakmicama bez poraza, od čega njih sedam u Seriji A, te se popela na visoko četvrto mjesto ljestvice.

"Moja ozljeda nije ozbiljna i mislim da ću biti spreman brzo nakon zimske stanke", obavijestio je javnost putem svoje službene stranice kapetan Rominih nogometaša zadovoljan načinom na koji je okončan prvi dio sezone:

"Bilo je važno završiti ovaj dio sezone na četvrtom mjestu i u tome smo uspjeli. Sada moramo tako i nastaviti."

Službene internetske stranice kluba, pak, potvrđuju da je Totti tek lakše ozlijedio desno koljeno.

Žigićev menadžer: Rimljani nemaju novca za Nikolu

Rimljanima je napokon krenulo. U posljednjih nekoliko kola su dospjeli do četvrtog mjesta Serie A. Ipak, pitanje hoće li imati snage u nastavku prvenstva nakon što neki igrači napuste klub. Nagađa se da bi Baptista, Doni i Cicinho trebali napustiti klub jer za njih postoje zainteresirani klubovi koji su spremni platiti koliko vrijede, a rimskom klubu, u teškoj financijskoj situaciji, potreban je novac. Lošiji rezultati protekle i početkom ove sezone pokušat će se spriječiti dovođenjem nekoliko pojačanja.

Najčešće se spominje ime Romana Pavljučenka iz Tottenhama, a u posljednje vrijeme i Nikola Žigić iz Valencije. Srpski reprezentativac odlazi iz španjolskog kluba čim dođe dovoljno visoka ponuda, a to je jedini problem koji muči Romu. Postoji mogućnost posudbe, ali Valencia bi radije prodala igrača za kojeg se znaimaju i Tottenham i Zenit. Ruse jeŽigić već odbio, dok se ponuda Spursa još čeka. Redknapp u Srbinu vidi rješenje za napad nakon što ove zime klub napuste Pavljučenko i Keane.

"Zenit je bio zainteresiran za Nikolu, ali on nije htio u Rusiju. Roma je pokazala interes, ali mislim da oni nemaju novca za taj transfer. Ne vjerujem da će ga kupiti", rekao je igračev menadžer.

Uz Romu se u posljednje vrijeme često veže ime Bayernovog napadača Luce Tonija koji se, nezadovoljan tretmanom u Njemačkoj, želi što prije vratiti u Italiju, a već je izjavio kako bi volio zaigrati sa velikim prijateljem Francescom Tottijem. Bavarci su spremni pustiti Tonija i bez odštete samo kako bi se što prije riješili medija koji ih kritiziraju zbog sitacije oko Talijana.

Prva sljedeća utakmice Rome je gostovanje kod Cagliarija 6. siječnja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.