Rogerio Ceni upisao tisućiti nastup za Sao Paulo



NOGOMETAŠI Sao Paula izbili su na čelo ljestvice Brazilske Serije A prvi put nakon šestog kola nakon što su u srazu 22. kola na svom Morumbiju pobijedili Atletico Mineiro 2-1. Jedan je gol za pobjednički sastav zabio Lucas, mlada zvijezda za koju se već dvije godine otimaju ponajbolji europski klubovi.

Ipak, vijest utakmice tiče se legendarnoga domaćeg vratara Rogerija Cenija, koji je upisao svoju jubilarni tisućiti nastup za svoj jedini klub, čiji je član već 21 godinu. "Volim vas. Vi ste duša ove momčadi, a ova momčad je moj život", poručio je navijačima preko razglasa njihov idol. Ceni ne samo da dobro brani već i redovito zabija. Tijekom karijere iz slobodnih je udaraca i 11-eraca zabio 103 gola za Sao Paulo u službenim utakmicama. Više nastupa od njega za brazilske klubove imaju samo dvojica igrača i legendarnih reprezentativaca: Pele za Santos 1115, a Roberto Dinamite za Vasco da Gamu 1110.

U srijedu je također Santos pobijedio 2-1 na gostovanju kod Avaija premda je momčad Muricyja Ramalha igrala bez Paula Henriquea Gansa, koji se ozlijedio (bedreni mišić) u ponedjeljak prilikom prijateljske utakmice reprezentacije protiv Gane u Londonu, te će s travnjaka biti odsutan dva tjedna. Aktualni južnoamerički prvaci nakon 20 odigranih utakmica s 26 bodova drže skromno 13. mjesto na ljestvici 20 prvoligaša. Nogometaši Internacionala u Porto Alegreu su pobijedili Americu Mineiro 4-2. Pogotke za domaću momčad zabili su reprezentativci Leandro Damiao (zabio Gani u ponedjeljak za 1-0 pobjedu) i Oscar, najbolji igrač nedavno završenoga Svjetskog U20-prvenstva.

Brazilska Serie A, 22. kolo:


Sao Paulo – Atletico Mineiro 2:1

Botafogo – Ceara 4:0

Internacional – America Mineiro 4:2

Avai – Santos 1:2

Cruzeiro – Fluminense 1:2

Atletico Paranaense – Palmieras 2:2

Atletico Goianiense – Figueirense 1:1

Redoslijed:
1. Sao Paulo 41, 2. Botafogo 40 (-1), 3. Corinthians 40 (-1), 4. Vasco da Gama 38 (-1), 5. Flamengo 36 (-1)...

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.