hrvatski treneri

RMC: Kovaču su presudile njegove čudne metode i sukob s ključnim igračem

Foto: REUTERS/Eric Gaillard

NIKO KOVAČ dobio je otkaz u Monacu, sinoć su objavili svi relevantni izvori iz Francuske, premda još nema službene potvrde. To je otkrio Radio Monte Carlo, od kojeg je informaciju prenio najugledniji L'Equipe, a zatim i ostali. Sada izvor vijesti o otkazu trenera Monaca donosi detalje zašto je morao otići.

"Kovačev pad počeo je posljednjih mjeseci, kada se udaljio od senatora u svlačionici"

Grafika: Sofascore za IndexSport

"Vodstvo kluba o tome je počelo razmišljati još prije mjesec dana i sada je definitivno prelomilo. Prema našim informacijama, 50-godišnjeg hrvatskog stručnjaka su sinoć obavijestili da više nije trener", piše RMC i dodaje: "Kovačev pad počeo je posljednjih mjeseci, kada se udaljio od ključnih igrača u svlačionici, a definitivno je bio gotov nakon zahlađenja odnosa s Wissamom Ben Yedderom, kapetanom i najboljim strijelcem. Nadalje, njegov stil treniranja i vođenja momčadi igrači nisu razumjeli. To je oslabilo njegovu poziciju i autoritet, baš kao i to što je Monaco bio loš protiv velikana i najvećih suparnika. Izgubio je od PSG-a, Marseillea i Lyona, dok je protiv Nice i Lillea uzeo samo po bod."

"Vodstvo kluba nije mu oprostilo što je izgubio najvažniju utakmicu sezone"

Radio Monte Carlo kao četvrti, ali zapravo najvažniji razlog Kovačevog pada navodi onaj koji je prethodio svima navedenim te je usmjerio sezonu Monaca: "Vodstvo kluba zamjera Kovaču što je izgubio ključnu utakmicu sezone, doigravanje za Ligu prvaka protiv Šahtara. Posebno zato što je klub zadržao sve najvažnije igrače kako bi Kovač nadogradio uspjehe iz prošle sezone. Umjesto toga, nije uspio ući u LP, loše je startao i u prvenstvu, novi igrači nisu se prilagodili, a Fofana i Henrique, od kojih se očekivao proboj nakon bljeska prošle sezone, to nisu napravili."

Kovaču nije pomoglo što je u zadnja dva mjeseca izgubio samo jednu utakmicu

Grafika: Sofascore za IndexSport

Kovač je prošlu sezonu, svoju prvu u Monacu, završio sjajno, trećim mjestom u prvenstvu za kvalifikacije LP-a te finalom kupa u kojem je izgubio od nedodirljivog PSG-a. Međutim, ove sezone je, dakle, startao velikim neuspjehom odmah na početku u LP-u te lošim ulaskom u prvenstvo. Nije mu pomoglo što je u posljednja dva mjeseca stabilizirao momčad sa samo jednim porazom (PSG) u 11 utakmica. Monaco na polovini prvenstva ostavlja na šestom mjestu, od Marseillea i zone Lige prvaka udaljen četiri boda uz utakmicu više, dok je nokaut-fazu Europa lige izborio kao pobjednik skupine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.