Rio Ferdinand: Ovo što radi Lamine Yamal je ilegalno

Foto: Profimedia

LAMINE YAMAL postigao je krasan gol u polufinalu Eura, u kojem je njegova Španjolska pobijedila Francusku 2:1. Zanjihao je dvojicu čuvara i onda fantastično s desne strane ljevicom naciljao dalji kut s 20-ak metara i uz pomoć vratnice pogodio za izjednačenje. Yamalu je ovo prvijenac za Španjolsku, a tako je postao i najmlađi strijelac u povijesti europskih prvenstava.

Sa samo 16 godina i 362 dana prelijepim golom Francuskoj za 1:1 u 21. minuti polufinala postao je najmlađi strijelac u povijesti Eura. No i samim nastupom ostvario je jedinstven pothvat, postao je najmlađi nogometaš koji je ikad nastupio u polufinalu nekog velikog međunarodnog turnira.

Srušio je Peleov rekord sa Svjetskog prvenstva 1958. godine. Brazilac je naime imao 17 godina i 244 dana kad je zaigrao u polufinalu. Yamalovu golčinu Francuzima pogledajte OVDJE.

Rio Ferdinand, proslavljeni bivši branič Manchester Uniteda i Engleske, sada je komentator TNT Sportsa. Ferdinanda na X-u prati 11.6 milijuna ljudi, a tijekom polufinala Eura između Španjolske i Francuske (2:1), tamo se divio velemajstoriji Laminea Yamala. 

Ferdinand se na X-u i televiziji divi čudu od djeteta

Nakon što je Yamal zabio golčinu za Španjolsku, Ferdinand je napisao status "Lamine Yamal, prestani! Vau!". Slijedila je nova objava posvećena čudu od djeteta: "Ovo što Lamine Yamal izvodi je ilegalno. Ljudi, on ima 16 godina."

Na televiziji je dodao: "Impresionira me brzina kojom donosi prave odluke u pravo vrijeme. Iznenađuje mi mirnoća kojom igra i kojom zrači. Kao da je onaj koji godinama igra u vrhunskom nogometu. Vrlo teško je postići jednostavnost s kojom Lamine igra.

Kada se kao mlad igrač priključiš seniorskoj momčadi kluba ili reprezentacije, razmišljaš kako pokazati ljudima zašto si tu i onda pretjeraš. U 9 od 10 slučajeva kod mladih igrača vidimo kako se previše trude. Ali kod ovog klinca to nikako ne vidimo i ne govorimo. On 9 od 10 puta donese pravu odluku. I sve to sa samo 16 godina."

Ferdinand je nastavio diviti se Yamalu: "Kako ga zaustaviti? To je zagonetka. Ako mu staneš blizu, predriblat će te. Ako se udaljiš od njega, pretrčat će te. I onda je tu ta njegova krasna ljevica. Stvarno je poseban."

Yamal nevjerojatno ponovio velemajstoriju od prošle godine

Yamal je ovom golčinom i nevjerojatno ponovio povijest. Točnije, sebe samog. Njegov velemajstorski gol kopija je onog koji je zabio prošle godine. I to također Francuzima i također u polufinalu Eura, ali u U-17 konkurenciji.

Yamal je tada imao 15 godina i 10 mjeseci te je bio senzacija i tog EP-a. S četiri gola u isto toliko utakmica je bio najbolji strijelac prvenstva koje je osvojila Italija. Yamalovu golčinu Francuzima prošle godine pogledajte OVDJE.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.