RIMLJANI NE ODUSTAJU "Moramo vjerovati, možemo ponoviti čudo"

Foto: Getty Images / Guliver Image

NAKON senzacije protiv Barcelone u četvrtfinalu, Romi treba novo čudo, ovog puta u uzvratu polufinala Lige prvaka 2. svibnja na Olimpicu. Rimljani su razbijeni na Anfieldu 5:2 te su opet prežaljeni. 

Unatoč dobrih 30 minuta na startu dvoboja, uz prečku Aleksandra Kolarova s 25 metara u 19. minuti, Roma je nestala s terena sve do 80. minute, a njen bivši igrač Mohamed Salah (po dva gola i asistencije), Roberto Firmino (po dva gola i asistencije) te Sadio Mane pretvorili su njen san u najveću noćnu moru.

"Teška noć za nas. Spremali smo se za ovo, ali smo nažalost izgubili mnogo duela protiv njih i ostavljali im puno prostora, što nikako nismo smjeli napraviti. U prvih 30 minuta igrali smo kao što smo se i dogovorili, a onda nas je presjekao prvi gol Salaha, nakon čega je ekipi bilo sve teže i teže vratiti se u utakmicu, a oni su zabijali kao na traci", priznaje nakon meča trener Eusebio Di Francesco. 

Međutim, golovima Edina Džeke u 81. i Diega Perottija u 85. iz penala Talijani su stigli do 5:2 i kakve-takve nade uoči uzvrata pred svojim navijačima. Roma se odjednom probudila pa je čak do kraja utakmice tražila i treći gol, dok se Liverpool u svom dvorištu odjednom počeo braniti.

"Moramo vjerovati u novo čudo, iako je teško ponoviti ono što smo uradili protiv Barcelone. No od večeras se pripremamo za tu utakmicu i moramo svi vjerovati u finale ako se želimo vratiti i nešto napraviti. Bit će teško, jako teško, jer Liverpool ima golemu prednost, ali nemamo što izgubiti i sigurno ćemo pokušati", naglasio je Di Francesco.

Branič Federico Fazio već razmišlja o drugoj utakmici, do koje je ostalo osam dana.

"Napravili smo neke pogreške koje su nas skupo koštale. No idemo dalje i već mislimo o uzvratu. Velika smo momčad, imamo pobjednički duh i pred našim navijačima je sve moguće. Žao nam je što smo se malo kasnije probudili, ali vjerujemo u sebe i borit ćemo se do posljednje sekunde. Ovo je nogomet i u njemu je sve moguće. Možemo ponoviti čudo", zaključio je Argentinac. 

Podsjetimo, nakon poraza 4:1 na Nou Campu od Barcelone u četvrtfinalu igrači Rome nudili su slične izjave kao večeras. Ni najveći navijači tada nisu vjerovali, ali se senzacija s povijesnih 3:0 ipak dogodila i obećanje su ispunili.

Sada im opet treba pobjeda 3:0... Mogu li je ponoviti i 2. svibnja? 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.