HNK RIJEKA

Rijekin junak pobjede nad Dinamom: Odigrali smo taktički zrelo

Foto: Igor Soban/PIXSELL

NOGOMETAŠI Rijeke su u utorak navečer na Maksimiru svladali Dinamo rezultatom 2:0 u zaostalom susretu šestog kola Prve HNL.

Nakon što je Bruno Petković u 53. minuti promašio kazneni udarac za domaćina, Riječani su to znali kazniti s dva brza pogotka u 66. i 71. minuti. U junaka susreta se prometnuo veznjak Rijeke Stjepan Lončar koji je zabio prvi, dok je za drugi pogodak asistirao Franku Andrijaševiću.

Rijeka je ostvarila veliku i zasluženu pobjedu na Maksimiru

"Sve u svemu jedna velika i zaslužena pobjeda na Maksimiru. Nismo im ušli u mlin, igrali smo strpljivo. Igrali smo taktički zrelo, odigrali smo čvrstu, mušku utakmicu. Idemo utakmicu po utakmicu, imamo dosta zaostalih susreta i nadam se da ćemo sve pobijediti s ovakvim gardom", rekao je Lončar.

Dojam je da je Rijeka u posljednjih 20 minuta mogla još uvjerljivije slaviti na Maksimiru.

"Kada se Dinamo u potpunosti otvorio mi smo imali dosta kontri i polukontri u koje smo izlazili tri na dva. Mogli smo preko Menala i Murića realizirati još koju situaciju, ali 2:0 je velika i zaslužena pobjeda na Maksimiru", zaključio je BiH reprezentativac.

Lončar je u Rijeku stigao iz Širokog Brijega u ljeto 2018.

Nakon odlaska Tibora Halilovića u nizozemski Heerenveen, Lončar je sljedeći u izlogu najtraženijih igrača Rijeke. Za njegove usluge zainteresirani su brojni inozemni klubovi, ali zasad nema službenih ponuda. Klub s Rujevice za Lončara traži 2.5 milijuna eura.

Bh. veznjak je u dresu Rijeke odigrao 91 susret postigavši 12 pogodaka, a stigao je iz Širokog Brijega u ljeto 2018. godine.

Rijeka u sljedećem kolu u nedjelju gostuje kod Varaždina koji je pretposljednji sastav prvenstva.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.