RIJEKA PREPUSTILA TITULU Remijem u Vinkovcima ispala iz utrke

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

U PRETPOSLJEDNJEM kolu HNL-a Rijeka je u gostima kod Cibalije odigrala 0:0 i tako i matematički izgubila priliku za obranu naslova prvaka. Izabranicima Matjaža Keka igrala je samo pobjeda u Vinkovcima. Dinamo ima tri boda više i utakmicu manje od Rijeke, dva kola prije kraja prvenstva.

Pred sam kraj utakmice, u 88. minuti, Vinkovčani su ostali s igračem manje, Tomašević je dobio drugi žuti karton. Rijeka je u posljednjim minutama krenula na sve ili ništa i umalo izgubila od posljednje momčadi prvenstva. Cibalia je u zadnjem napadu imala sjajnu priliku za 1:0, ali fantastično je obranio Simon Sluga.

Kekovoj momčadi je i bod poput poraza jer ju je i remi izbacio iz svih kombinacija za obranu naslova prvaka Hrvatske.

Rijeka ima još jednu utakmicu za odigrati (protiv Hajduka), a Dinamo još dvije (Rudeš i Inter) i čak i da obje izgubi Rijeka ne može do naslova jer su Modri bolji u međusobnom omjeru, prema kojem se u ovom slučaju gledaju golovi u gostima.

S druge strane, Vinkovčani se bore za ostanak u HNL-u, trenutno su posljednji s 26 bodova, no deveta Istra ima isti broj bodova, ali i utakmicu manje. Podsjetimo, zadnji klub na tablici direktno ide u Drugu HNL, a deveti će u kvalifikacije za Prvu HNL, gdje ga čeka Varaždin.

Utakmicu je na stadionu u Vinkovcima pred 300-tinjak gledatelja sudio Bruno Marić iz Daruvara.

Hajduk od 19 sati igra protiv Osijeka na Poljudu i još je teoretski u igri za naslov. Pobjedom bi došao na dva boda iza Dinama koji u ponedjeljak igra u gostima protiv Rudeša.

CIBALIA 0:0 RIJEKA


CIBALIA:
(5-3-2-) Brkić - Rubić, Peričić, Soldo, Ikić, Karamarko - Miličević, Tomašević, Vojković - Dabro, Barišić

RIJEKA:
(4-2-3-1) Sluga - Raspopović, Punčec, Escoval, Leovac - Capan, Bradarić, Kvržić, Pavičić, Gorgon - Puljić




Rezultati by SofaScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.