RIJEKA - DINAMO 1:0 Bišćan srušio prvaka, Čolak junak derbija

Foto: Goran Kovačić / Pixsell

RIJEKA je srušila Dinamo 1:0 u velikom derbiju 15. kola Prve HNL. Tako je Igor Bišćan bacio na koljena svoj bivši klub, u kojem je kao igrač bio i kapetan, te ne zna za poraz otkako je došao na klupu hrvatskog doprvaka. Nakon važne pobjede ispraćen je ovacijama navijača, ali ne i Armade koja ga i dalje bojkotira. 

Bila je to peta pobjeda u posljednjih šest mečeva (uz remi) za Rijeku, čiji je junak, uz vratara Simona Slugu, bio napadač Antonio Čolak. U 64. minuti igrač gostiju uklizao je kako bi spriječio protok lopte, a dodao je do Čolaka, koji je iz okreta ljevicom s ruba šesnaesterca krasno zabio u donji desni kut za pobjedu i svoj šesti pogodak ove sezone. 

No sve bi bilo drukčije da Sluga nije obranama spašavao domaće kod rezultata 0:0. Prvo je u 30. minuti čudesno obranio zicer Mariju Gavranoviću pa u 54. zaustavio udarac Petra Stojanovića s desne strane, a desetak minuta kasnije uslijedila je kazna koju je u pobjedonosni pogodak pretvorio Čolak. 

Rijeka je bila bolja i agresivnija u prvom dijelu, dok je Dinamo u drugom preuzeo igru i pokušavao većinom bezuspješno stvoriti višak i priliku. Bišćan je odlično postavio momčad protiv Zagrepčana, koji danas nisu sličili na ekipu koja je rutinski poslije 49 godina izborila europsko proljeće. 

Bio je to jako dobar i čvrst derbi, koji je umalo pokvarila Armada u 80. minuti. Najvatreniji navijači Rijeke ponovno su šutnjom bojkotirali odluku kluba da dovede Bišćana za trenera, a potom su deset minuta prije kraja ubacivali baklje na teren, pri čemu je jedna završila nedaleko od vratara Livakovića. Srećom, do većih nereda nije došlo pa je Rijeka mogla proslaviti zasluženu pobjedu na Rujevici. 

Bišćan je postao prvi dinamovac koji je kao trener Rijeke pobijedio klub s Maksimira. To prethodno nije pošlo za rukom Branku Ivankoviću (četiri utakmice), Milivoju Bračunu (dvije) te Zlatku Kranjčaru i Josipu Kužeu (po jedan susret).

To je prvi poraz Nenada Bjelice s Dinamom u domaćim natjecanjima, a prekinuta je i sjajna serija prvaka od 15 mečeva bez poraza koja je trajala još od 14. svibnja. Uz to, Rijeka je još jednom potvrdila da ima rješenje za Modre, od kojih je samo jednom izgubila u posljednjih pet derbija, uz tri pobjede i remi. 

Također, Dinamo sada ima devet bodova više od Rijeke, koja se, uz utakmicu više, izjednačila s Osijekom na trećem mjestu, a upravo će u sljedećem kolu gostovati u Gradskom vrtu u dvoboju za Europu. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.