Riječani složni: Atmosfera na tribinama bit će naša prednost protiv Dinama

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

DERBI koji to zapravo nije - najbolji je opis subotnje utakmice između Rijeke i Dinama. Prvenstveno zbog situacije na ljestvici Prve HNL čiji vrh uvjerljivo drži branitelj naslova s čak 12 bodova prednost ispred petoplasirane riječke momčadi. Nakon sedam godina i 14 kola ove sezone Modri imaju nikad veću prednost, a što je još zanimljivije, dosad nisu doživjeli nijedan gostujući poraz u sva tri natjecanja u kojima sudjeluju.

Dolaskom Bišćana riječka svlačionica doživjela je pozitivan šok i rezultatski se trgla nakon crnog niza zbog kojeg je otišao Matjaž Kek. Deset bodova iz četiri utakmice solidan je učinak, a veću motivaciju od samih bodova imat će u subotu kada im dolazi najljući rival.

Međutim, otegotna okolnost za klub s Rujevice bit će bojkot riječke navijačke skupine Armada koji traje već neko vrijeme. Naime, Armada ne podržava niz odluka Damira Miškovića i njegovih suradnika, a predsjedniku Rijeke spočitavaju dobar odnos sa Zdravkom Mamićem, pitanje stadiona Kantrida, kao i nedavno imenovanje Igora Bišćana za trenera te Renata Pilipovića za njegovog pomoćnika.

> Armada: Protivimo se Bišćanu! Taj čovjek je konstantno omalovažavao Rijeku

Stoga pomalo i čudi da nogometaši Rijeke u svojim medijskim istupima upravo podršku s tribina označavaju kao njihov najveći forte za subotnji dvoboj.

"Protiv Rudeša Armada nije navijala i sigurno nam jako nedostaje njihov doprinos sa sjevera. U zadnjoj utakmici bodrile su nas ostale tribine, gledatelji su mogli uživati u igri i nadam se da će tako biti i protiv Dinama. Priželjkujem dobru atmosferu", rekao je veznjak Domagoj Pavičić, inače bivši igrač Dinama koji je zajedno s Lukom Capanom došao u zamjenu za Marija Gavranovića.

Sličnog razmišljanja je Crnogorac Momčilo Raspopović. On se u posljednjim utakmicama ustalio na poziciji desnog beka gdje bilježi sve zapaženije nastupe. Što nosi utakmica protiv Dinama, nije mu strano. U prvoj utakmici na Maksimiru zabio je rijetko viđen gol čime je neutralizirao vodstvo Marija Gavranovića i tako je u konačnici izboren remi.

"Svi pojedinačno moramo dati svoj maksimum. Nema druge... S borbenošću na domaćem terenu i uz podršku navijača vjerujem da se taj maksimum može izvući iz nas. Mislim da atmosfera na Rujevici može biti naša prednost", kazao je Raspopović u izjavi za Novi List, pa dodao:

"Nama igračima jako je stalo do ove utakmice. To onda najbolje oslikava i atmosferu. I to kod svakog pojedinca, ali i kod kolektiva. Moramo disati kao jedan za ovaj derbi mislimo li izvući pozitivan rezultat."

Jasno je da nogometašima Rijeke nedostaje silna podrška Armade koja ih je pratila na svakom koraku sve ove godine, a najviše one šampionske kada su zajedno s Kekom osvojili sve što se osvojiti dalo. Armada je najavila da bojkot neće prestati sve dok Bišćan ne ode s klupe, a može li se to promijeniti i ranije, doznat ćemo već u subotu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.