Rezultat karijere u super G-ju: Kostelić na postolju!

NA ZAVRŠNICI Svjetskog kupa skijaši u Garmisch-Partenkirchenu u posljednjem super G-ju sezone Ivica Kostelić ostvario je s drugim mjestom rezultat karijere u ovoj disciplini. Pobijedio je Kanađanin Guay, a treće mjesto je osvojio Norvežanin Aksel Lund Svindal.

> Kostelić: Presretan sam, nisam očekivao drugo mjesto

U dosadašnjem dijelu karijere najbolji mu je rezultat u ovoj disciplini bilo osmo mjesto u talijanskom Bormiju 2008. godine. Ovom prilikom ga je, po lošem i maglovitom vremenu, uspio prestići samo Kanađanin Erik Guay, koji je zbog prvog mjesta na ovoj utrci dobio i konačnu nagradu. Postao je vlasnik malog Kristalnog globusa u superveleslalomu.

Kostelić je sjajno odradio posao na Kandahar stazi, pogotovo onaj tehnički dio gdje su svi ili gubili veliku količinu stotinki ili su ispadali. Tek je Erik Guay uspio odgovoriti Kosteliću na sjajnom vremenu te je u cilju ostvario 39 stotinki bolje vrijeme.

Za mali Kristalni globus se borio trojac: Walchhofer - Svindal - Guay. Austrijanac Michael Walchhofer je bio u najboljoj poziciji jer je vodio prije utrke u redoslijedu, ali je i najslabije odradio posao na stazi. Zauzeo je tek 15. mjesto i time uzeo malih 16 bodova.

Guay je na kraju odnio ukupnu pobjedu, Walchhofer je drugi, a Svindal treći.

Kostelić je tako sjajno iskoristio nizak startni broj (pet) i podignuo se u ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa na peto mjesto. Zagustilo je i na samom vrhu jer je Benjamin Raich (šesti) bio bolje plasiran od Carla Janke (jedanaesti). Prije posljednje dvije utrke Janka ima tek 38 bodova više.

Garmisch, superveleslalom:

1. Erik Guay (Kan) 1:26.36

2. Ivica Kostelić (Hrv) +0.39

3. Aksel Lund Svindal (Nor) +0.63

4. Hannes Reichelt (Aut) +0.88

5. Görg Streitberger (Aut) +1.12

...

15. Michael Walchhofer (Aut) +1.51

...

Konačni redoslijed superveleslaloma:

1. Erik Guay (Kan) 331

2. Michael Walchhofer (Aut) 316

3. Aksel Lund Svindal (Nor) 314

...

15. Ivica Kostelić (Hrv) 116

...

Ukupni redoslijed Svjetskog kupa:

1. Carlo Janka (Švi) 1097

2. Benjamin Raich (Aut) 1059

3. Didier Cuche (Švi) 907

4. Aksel Lund Svindal (Nor) 883

5. Ivica Kostelić (Hrv) 750

...

36. Natko Zrnčić-Dim (Hrv) 199

...

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.