LIGE PETICE

Repubblica: Novi vlasnik u Milanu želi Guardiolu i Messija. Postoji i plan B

Foto: EPA

GOLOM Thea Hernandeza u 88. minuti Milan je iščupao pobjedu kod Parme (1:0) i pobjegao od opasne zone. Klub sa San Sira pobijedio je prvi put nakon mjesec dana, a u gostima je slavio nakon dva mjeseca. 

Međutim, ono o čemu se piše u talijanskim medijima jest budućnost slavnog kluba sa San Sira. Nedavno smo detaljno pisali o tome kako je sedmerostruki europski prvak u svega sedam-osam godina prešao put od vrha do dna.

U klubu, evidentno, postoje dvije žestoke struje. Vlasnička struktura Elliott na čelu s izvršnim direktorom Ivanom Gazidisom na jednoj i tehnički direktor Paolo Maldini sa svojom desnom rukom Zvonimirom Bobanom na drugoj strani. Prve zanima isključivo profit, a druge momčad i rezultati kojih već godinama nema u crveno-crnom dijelu Milana

Zato već mjesecima mediji na Apeninima pišu o mogućoj prodaji Milana i uporno tvrde da bi njegov novi vlasnik mogao postati Bernard Arnault, vlasnik luksuznog modnog brenda Louis Vuitton, najbogatiji Europljanin i drugi najbogatiji čovjek na svijetu s bogatstvom od 93 milijarde eura. 

Repubblica: Arnaultov plan - Guardiola i Messi ili Klopp i Mbappé

Francuz je demantirao takvu mogućnost, ali su svejedno u Italiji nastavili po svome, uz tvrdnju da Elliott tajno pregovara s Arnaultom i da su velike šanse da kupi Milan za 975 milijuna eura.

Sada je korak dalje otišla rimska Repubblica koja navodno ima informacije što će Arnault napraviti po dolasku na San Siro.

"Elliott ima velikih poteškoća. Proračun kluba je alarmantan, sportski rezultati loši, a projekt stadiona ne ide u zamišljenom smjeru. S druge strane, Arnault bi dolaskom napravio par rezova odmah i uložio u momčad. Francuz ima dva plana. Prvi je dovesti za trenera Pepa Guardiolu te Lionela Messija, čime bi stvorio jaku vezu između klupe i terena. Također, ako taj plan ne bi uspio, onda bi pokušao dovesti Jurgena Kloppa i Kyliana Mbappéa. Tako bi pokušao pokrenuti Milan", navodi Repubblica.

Najbolji strijelac momčadi je lijevi bek

U kakvoj je situaciji Milan najbolje govori sljedeći podatak. Lijevi bek Hernandez je golom u Parmi stigao do brojke od tri pogotka ove sezone i najbolji je strijelac momčadi, uz poljskog napadača Krzysztofa Piateka koji je dva zabio iz penala. 

Rossoneri ne igraju Europu iz koje su izbačeni zbog kršenja financijskog fair-playa. U Serie A trenutno su na 11. mjestu, uz 13 postignutih i 17 primljenih golova. Cagliari i Roma, koji dijele četvrto mjesto za odlazak u Ligu prvaka, imaju 11 bodova više od Milana dok je gradski rival Inter i lider prvenstva udaljen za 20 bodova, što posebno boli brojne navijače sedmerostrukog europskog prvaka.

Čeka se Ibrahimović, meta i Everton

Prije samo nekoliko mjeseci, Maldini i Boban su bili svjesni da mladoj ekipi treba iskustva, a, pokazat će se, i realizacija pred golom pa su željeli dovesti Zlatana Ibrahimovića. Međutim, zbog gore spomenutog razilaženja u projektima Gazidis je rekao "ne" zbog Šveđaninovih godina (38).

No, sada je, uslijed velikih problema i svega pet pobjeda u 14 odigranih kola, bivši čelnik Arsenala očigledno promijenio ploču te dozvolio pregovore s jednim od najboljih napadača u posljednjih 30 godina. Gotovo svi bivši igrači javno zovu Ibru na San Siro kako bi pokušao podignuti posrnulog velikana i eventualno ga dovukao do Europa lige, ali će na njegov odgovor još pričekati jer Zlatan nije siguran treba li mu na kraju karijere veliko kockanje, što bi povratak u Milan itekako bio u ovoj situaciji.

A evo kako je Ibra govorio o prisilnom odlasku iz Milana 2012. godine

Embed from Getty Images

Također, klub se opet okrenuo brazilskom reprezentativcu Evertonu kojeg su predstavnici Milana gledali na utakmici njegovog Gremija i Sao Paola. Još je ranije Brazilac bio meta Milana, ali je odlaskom tadašnjeg sportskog direktora Leonarda (potom se vratio u PSG) cijela operacija zaustavljena.

U svakom slučaju, prometno je na San Siru, od budućeg vlasnika do pojačanja u siječnju, a sve to s ciljem da se jedan od najvećih svjetskih klubova vrati gdje mu je i mjesto. Za početak u Europu pa u Ligu prvaka, a onda i u borbu za trofeje. 

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.