Repriza finala LP-a već u prvoj nokaut rundi? Moguć niz spektakularnih dvoboja

Foto: Gulliver / Getty Images

ZAVRŠENA je grupna faza Lige prvaka za ovu sezonu u četiri od osam skupina. Preostale su još današnje utakmice u skupinama od E do H. 

No već se zna 15 od 16 klubova koji će se u ponedjeljak u podne naći u ždrijebu prve nokaut runde LP-a, a Šahtar i Lyon u današnjem izravnom dvoboju odlučit će i posljednjeg sudionika prvog eliminacijskog kruga najjačeg klupskog nogometnog natjecanja. 

Osim toga, u tri skupine se zna kojih pet (od šest) klubova prolazi grupu, ali ne i hoće li u toj skupini na kraju biti prvi ili drugi. To ćemo doznati večeras. 

Za pet dana ćemo u ždrijebu osmine finala Lige prvaka doznati parove klubova koji kreću u završnu borbu za naslov prvaka Europe, a finale se 1. lipnja igra na stadionu Wanda Metropolitano u Madridu. 

Prva postaja na tom putu je osmina finala, a prilikom izvlačenja parova za tu fazu LP-a, osam pobjednika skupina će biti nositelji, dok je isto toliko drugoplasiranih klubova nepostavljeno. 

Klubovi koji su igrali u istoj skupini, kao i oni koji su iz iste države, ne mogu biti par u ovoj fazi.

No to mogu biti, primjerice, Real i Liverpool. Repriza sjajnog finala od prije pola godine, u kojem je Real pobijedio 3:1, tako je moguća već u prvoj nokaut rundi ove sezone. Naime, Real je kolo prije kraja skupine osigurao prvo mjesto, dok je Liverpool sinoć jedva prošao grupu kao drugoplasirani.

Moguće je i da se ponovi proljetno četvrtfinale, u kojem su se sastali Barcelona i Roma, kao i da se već sada slože parovi od kojih rastu zazubice, primjerice, Barcelona i Liverpool ili Kloppov par Borussia Dortmund - Liverpool.

Očito je, dakle, da su se Redsi usosili drugim mjestom u skupini, odnosno PSG-ovom pobjedom u grupi, jer prijete im sami velikani u osmini finala. 

No to je dvosmjerna priča jer svi u ponedjeljak u ždrijebu žele izbjeći Liverpool.

Osim Redsa, za sada su od nenositelja najatraktivniji Atletico, Tottenham i Roma, pa se tako u osmini finala smiješe i ovi parovi:

Atletico - PSG ili Roma - Borussia Dortmund. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.