Repeša otpisao Tomića i Rančića: Oni nisu epizodisti!

JASMIN REPEŠA je po povratku u Zagreb raspustio reprezentaciju, a ponovno okupljanje je zakazao za srijedu. Tamo neće biti Ante Tomića i Damira Rančića koji se nisu našli na konačnom popisu za Eurobasket. Izbornik se ovaj put odlučio za iskusniju varijantu.

"Odlučio sam se njih izostaviti samo zbog razloga jer sam ovaj put izabrao iskusnije igrače koji iza sebe imaju natjecanja na najvišem nivou. Očekuje nas vrlo zahtjevan turnir i ovaj put sam išao svjesno na stepenicu više, na podizanje ljestvice. Mislim da njih dvojica nisu za igrači za epizodnu ulogu...da bi bili 12. igrač. Oni bi trebali biti nositelji igre u budućnosti", objasnio je izbornik za Index svoju odluku dodavši:

"Istina je da je bilo malo vremena, dečki su dobili priliku, možda su mogli dobiti i više. Sigurno da u ovih 25 dana nisu pokazali više nego ostali."

Momci nisu razočarani, smatra Repeša i dodaje kako će im ovo biti dodatni motiv za budućnost...

"Nisu razočarani, dapače. Oni razumiju ovu odluku i ovo je za njih jedan novi izazov. Sigurno da zaslužuju mjesto u reprezentaciji što su pokazali i u kadru u timu za Mediteranske igre gdje su bili jedni od nositelja."

"Od nositelja igre očekujem više"

Do Eurobasketa je još samo sedam dana. Repeša smatra da je većina posla dobro napravljena, a još treba poraditi na brzini i agresivnosti.

"Sustav je gotov i uz još sitne korekcije koje će se napraviti u Zagrebu sam s njim zadovoljan. Moramo se ubaciti u još jednu brzinu više...i defenzivno i ofenzivno i naprijed i natrag. Trebamo biti agresivniji", rekao je Repeša i dodao:

"Pojedinačno očekujem također mali pomak. Par igrača od kojih čeka da budu nositelji igre su bili ozlijeđeni i nisu sve odigrali. Tu prije svega mislim na Planinića i Popa. Ostatak je u fazi u kojoj sam i očekivao da će biti. Sigurno da veseli to što smo iz utakmice u utakmicu igrali sve bolje i bolje."

Osvajanje Efes kupa je dobar poticaj, no ne treba se zavaravati. Za medalju će trebati još više.

"Ne Efes kupu su bile sve reprezentacije koje će igrati Europskom prvenstvu i one zaslužuju respekt. No, sumnjam da će se boriti za medalje. Danas je košarka vrlo izjednačena pa svaka momčad može pomutiti nekome njegove planove."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.