REKORDER LIGE PRVAKA ODABRAO Mladi Srbin odlučio za koju će reprezentaciju braniti

Foto: Guliver Image/Getty Images

SRBIJA je dobila golmana za budućnost. Mile Svilar, senzacija Lige prvaka i 18-godišnji vratar Benfice, odabrao je reprezentaciju Srbije, umjesto Belgije, za koju je nastupao u svim mlađim reprezentativnim selekcijama. Mladi vratar je prije nekoliko dana dao naslutiti da bi tako mogao odlučiti, no danas je vijest postala i službena.
 
Slavni portugalski list A Bola objavio je danas da se Svilar sve dogovorio s FSS-om koji je odmah počeo rješavati pravnu proceduru kako bi mladi golman mogao što prije debitirati za Orlove.
Sve je ovo otkrio Zoran Filipović, bivši golgeter Zvezde i reprezentacije Srbije te igrač koji je imao zapaženu karijeru i u Benfici te Boavisti.
 
''Svilar je rekao 'da' i igrat će za Srbiju. Debitirat će u ožujku sljedeće godine'', kazao je Filipović za A Bolu.
 
Navijači u Srbiji nadali su se da će Svilar zaigrati za Srbiju u prijateljskim dvobojima protiv Kine i Južne Koreje, no to nije bilo moguće jer FSS nije u toliko brzom roku mogao riješiti administrativne probleme pošto je vratar Benfice branio za omladinske selekcije Belgije.
 
Očekuje se da će Svilar biti jedan od putnika na Mundijal u Rusiju uz Stojkovića i Rajkovića.
 
Mlađahni Svilar u kratkom je vremenu postao zvijezda, a u dvije utakmice Lige prvaka protiv Manchester Uniteda poskidao je nekoliko rekorda elitnog nogometnog natjecanja.
 
U prvom dvoboju, odigranom u Lisabonu, srušio je 18 godina star rekord Ikera Casillasa i s 18 godina i 52 dana postao najmlađi vratar koji je ikad stao između vratnica u Ligi prvaka.
 
Na utakmici odigranoj na Old Traffordu obranio je kazneni udarac Martialu i tako postao najmlađi golman kojem je to pošlo za rukom u LP.
 
Premda je Benfica u oba dvoboja izgubila i iako je Svilar na neki način kumovao u dvama od triju pogodaka Crvenih vragova, svojim je bravurama toliko impresionirao Josea Mourinha da je slavni Portugalac odlučio mladog Srbina dovesti na Old Trafford.
 
''Mali je zvijer. Bit će veliki vratar'', kazao je Mou nakon utakmice na Luzu, a poslije dvoboja na Old Traffordu Portugalac je s predsjednikom Benfice Luisom Filipeom Vierom razgovarao o potencijalnom transferu Svilara u Manchester. Tako barem pišu portugalski mediji.
 
Osim Mourinha, mladim Srbinom oduševljen je i legendarni Bobby Charlton, ikona Uniteda i jedan od najboljih engleskih igrača svih vremena.
 
Mile Svilar karijeru je počeo u Anderlechtu, a u Benficu je stigao prošlog ljeta za 2.5 milijuna eura i vezao se petogodišnjim ugovorom. Otac mu je Ratko Svilar, bivši vratar Vojvodine i reprezentacije Jugoslavije, a majka Marijana, premda ima belgijsko državljanstvo, rođena je u Trnovu kod Sarajeva i sestra je nekadašnjeg igrača Željezničara Siniše Aškraba.
 
S obzirom na tu činjenicu i Nogometni savez BiH krenuo je u akciju dovođenja Svilara, no dečko se ipak odlučio za Srbiju, na oduševljenje tamošnjih medija.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.