LA LIGA

Real na plaće može trošiti skoro osam puta više nego Barcelona

Foto: Siu Wu/picture-alliance/dpa/AP Images/Guliver

BARCELONIN ovosezonski budžet za plaće gotovo je četiri puta manji od prošlosezonskog, dok je Real svoj povećao za više od 50 posto.

Španjolski El Partidazo de COPE objavio je listu klubova La Lige prema budžetima za plaće. Na njoj je Barcelona pala s drugog na sedmo mjesto.

Limit pao na ispod 100 milijuna eura

Njen lanjski budžet iznosio je 347 milijuna eura, a ovogodišnji samo 97, odnosno oko 28% prošlogodišnjeg. Realov je, istovremeno, s 473 milijuna narastao na 738, što znači da je 56% veći nego lani.

To ne znači da Real zaista troši toliki novac na plaće, ali objavljena cifra mu je gornji limit, a on je 7.6 puta veći od Barceloninog.

Barcin pad i ovosezonski limit objašnjavaju zašto nije mogla zadržati Lea Messija ni dovoditi nove igrače osim bez odštete.

Sevilla druga, Valencia na dnu

Na drugo se mjesto probila Sevilla, kojoj je budžet porastao sa 183 na okruglih 200 milijuna eura. Treći je ostao Atletico unatoč padu limita s 217 na 171 milijun. Četvrti je Villarreal (159), peti Real Sociedad (127), a ispred Barcelone je i Athletic Bilbao, čiji je limit praktički ostao isti (sa 110 na 111 milijuna).

Zabrinjava pad Valencije na posljednje mjesto. Velikanu s Mestalle gornji je limit svega 30 milijuna eura nakon što joj je prošle sezone bio 93 milijuna, čime je držala osmo mjesto.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.