LA LIGA

REAL - ALAVES 2:0 Odlični Real nezaustavljivo juri prema tituli

Foto: Getty Images/Guliver Image

REAL JE u 35. kolu La Lige pobijedio Alaves i tri kola prije kraja prvenstva zadržao četiri boda prednosti pred Barcelonom.

Nesigurna Realova obrana u kojoj su izostali kartonirani Sergio Ramos i Carvajal te ozlijeđeni Marcelo tražila se na otvaranju utakmice i skoro je već u 3. minuti primila gol. Mendez je ubacio s lijeve strane, a Joseluov udarac glavom zaustavila je greda. Odbijenu loptu u gol je poslao Perez, no Militao ju je očistio s crte. 

Gosti opasniji u otvaranju

Igralo se vrlo otvoreno, a posebno raspoložen bio je Ferland Mendy koji je u 10. minuti na liniji kaznenog prostora prošao Navarra, a ovaj ga je naivno srušio i sudac Manzano bez razmišljanja je dosudio penal. Ništa nije bilo upitno, na usporenoj snimci vidjelo se kako je Alavesov branič srušio Mendyja. U izostanku Sergia Ramosa Benzema je sigurno izveo penal, treći u posljednje tri utakmice koji je dosuđen Realu. 

Real je imao gotovo 80 posto posjeda lopte, a u jednom od rijetkih napada gostiju Burke je u 26. minuti pobjegao domaćoj obrani i gađao suprotni kut, ali Courtois je obranio njegov udarac. Škot je u 36. prošao dva igrača Reala na gol-aut liniji te idealno poslužio Joselua koji se u ključnom trenutku - okliznuo.

Drugo poluvrijeme počelo je izmjenom i to ne igrača, nego glavnog suca. Manzano se ozlijedio u jednom sudaru s Perezom u prvom poluvremenu i u nastavku ga je zamijenio četvrti sudac Hector Rodriguez Carvalho kojemu je to bio prvi nastup u La Ligi.

VAR pomogao Realu

Vatreno krštenje imao je u 51. minuti kad su Benzema i Asensio sami krenuli prema golu Alavesa, a Asensio je gurnuo loptu u prazan gol. Pomoćni sudac označio je zaleđe i aktivirao se VAR koji je utvrdio da Benzema u trenutku primanja lopte nije bio u zaleđu i gol je priznat.

Drugi gol slomio je goste pa je u 58. minuti Jimenez prvo sjajno obranio udarac Benzeme, a u sljedećem napadu i pokušaj Rodryga koji je iskosa s lijeve strane izbio sam ispred njega. Tri minute kasnije Joselu je nakon pogreške Casemira izašao pred Courtoisa, ali Realovom golmanu u posljednje je vrijeme nemoguće zabiti gol pa je obranio i njegov pokušaj.

Real korak do titule

Tako je Real došao do sedme uzastopne pobjede od nastavka sezone te na korak do novog naslova prvaka. Zidaneova momčad do kraja prvenstva igra u gostima kod Granade, kod kuće protiv Villarreala te u gostima kod Leganesa i teško je vjerovati da će prosuti prednost.

S druge strane, Alaves je izgubio i šestu utakmicu zaredom i iz komotne situacije otprije mjesec dana doveo se u grčevitu borbu za opstanak do kraja prvenstva. Očekuju ga dva gostovanja do kraja prvenstva, od kojih je jedno ono u posljednjem kolu na Nou Campu.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.