Goran Sobin 1963-2021

Rađa se emotivno oprostio od Sobina

Foto: KK Split

NA GROBLJU u Kaštel Kambelovcu sahranjen je Goran Sobin. Na posljednji ispraćaj košarkaške legende došli su, uz obitelj i prijatelje, još brojni njegovi nekadašnji suigrači te mlađi članovi žute košarkaške obitelji koji poštuju njegov lik i djelo.

Ime Gorana Sobina zauvijek će ostati upisano u povijesti Jugoplastike i cijelog splitskog sporta kao jedno od najvećih i najtrofejnijih.

U dvorani na Gripama održana je i komemoracija za čovjeka koji je prije dva dana u 59. godini umro od srčanog udara.

Rađa: Volio je ribu i maslinovo ulje

Na komemoraciju su stigli brojni poznati košarkaši i bivši Sobinovi suigrači. Jedan od njih bio je i Dino Rađa koji je održao emotivan govor.

"Bio je poseban, nije volio svjetla pozornice, više je uživao u svom brodu, ribi, maslinovom ulju... Uvijek je živio skromno, bio je nasmijan, pozitivan i svima će nam nedostajati. Četrdeset godina se znamo, ostali smo i nakon karijera u kontaktu, družili se i prijateljevali, rekao je Rađa koji je bio vidno potresen i tužan.

Heroj Jugoplastike

Sobin, kojeg navijači Jugoplastike pamte kao centra koji je u najbitnijim utakmicama znao zablistati iz drugog plana, iznenada je preminuo u 59. godini od posljedica srčanog udara.

Ponikao je u splitskom klubu s kojim je najveće uspjehe doživio krajem 80-ih godina, kada je dva puta stigao do naslova europskog prvaka. Poslije dva naslova europskog prvaka odlučio je otići u inozemstvo pa je 1990. godine potpisao za grčki Aris.

Dvije godine igrao je u Ciboni, godinu dana u Zagrebu, a karijeru je završio u dresu Alkara 1996. godine. Nakon umirovljenja se povukao iz košarke te je u dvoranu dolazio samo na utakmice sina Josipa.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.