KOŠARKA

Rađa se emotivno oprostio od bivšeg suigrača: Mirno more, Burazeru...

Foto: Bane T. Stojanovic/ATAImages/PIXSELL

UMIROVLJENI hrvatski košarkaš Dino Rađa održao je emotivan govor na komemoraciji za nedavno preminulog košarkaša Zorana Sretenovića. Sretenović i Rađa igrali su zajedno u Jugoplastici, tada najjačoj košarkaškoj momčadi Europe. Srpski mediji prenijeli su Rađine riječi s komemoracije u prostorijama Košarkaškog saveza Srbije.

"Nije imao talent kao Kukoč, ali imao je kompjuter u glavi"

"Di si, Burazeru? Tako smo do zadnjeg dana on i ja komunicirali. Svi su oni bili moja braća, ali svakog sam zvao nadimkom. Jednog sam zvao Toni, Tonči, Sobina sam zvao Tata, Burića – Bura, Perasa – Pekmen, a njega sam uvijek zvao Burazeru", rekao je Rađa pa nastavio:

"Kada je došao u Split 1986., bili smo klinci i nekako smo se najviše povezali. Možda zato što su nam cure bile košarkašice pa smo imali zajedničke teme. Pričati o njemu kao čovjeku, mislim da ne bi volio da plačemo i tugujemo, bio je veseljak. Cijeli život mu je bio za*ebancija. Ako promašiš obruč na treningu ili ne daj Bože utakmici, sedam dana si bio njegova meta.

Nije imao talent Tonija Kukoča, nije bio atleta kao Divac, ali je imao takav kompjuter u glavi. Da su mu mogli Steve Jobs i Bill Gates ući u glavu, kakve bi kompjutere napravili. Radio je sve što je trebalo, a čim se završi utakmica, osmijeh na lice i za*ebancija. To je bio Sreta kakvog ću ja pamtiti i kakvog bih volio da svi pamte. Mirno more, Burazeru", rekao je Rađa.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.