NOGOMET

Puyol: La Masia je bila poput izviđača. 40 dječaka dijelilo je četiri sobe

Foto: Guliver Image/ Getty Images

CARLES PUYOL, legenda Barcelone i dugogodišnji kapetan katalonskog kluba, govorio je za britanski Guardian o raznim temama. Između ostalog, dotaknuo se nekih osobnih priča, govorio je o Barceloni, ali i otkrio zanimljiv detalj vezan za čuvenu omladinsku školu iz Katalonije La Masiju.

Malo ljudi zna da je Puyol ostao bez oca na vrhuncu karijere s Barcom.

"Dogodilo se to iznenada, nitko nije očekivao. Nesretan slučaj. Nogomet mi je zaista pomogao da prebrodim ta teška vremena. Nogomet mi je bio lijek i podrška", iskreno je rekao Puyol pa nastavio:

"Odrastao sam nedaleko od Barcelone. Sjećam se odlazaka u školu i igranja nogometa na igralištu. Doživio sam veliku promjenu kad sam se preselio u Barcu kao tinejdžer. Proveo sam dvije godine u La Masiji i to su mi možda dvije najbolje godine u životu. Bilo je kao u izviđačima, nas 40 dječaka dijelilo je četiri sobe. Svaki od nas želio je snove pretvoriti u realnost", prisjeća se bivši stoper Barcelone.

Također, nije svima poznato da je Puyol 1998. godine skoro otišao u Malagu jer su procijenili da nije dovoljno dobar za Blaugranu.

"Bila su to nesigurna vremena za mene. Najveći san mi je bio da zaigram za prvu momčad Barce pa sam odlučio prihvatiti mišljenje i ostao sam u drugoj momčadi. Želio sam vidjeti mogu li se izboriti. I uspio sam unatoč tome što su me mediji željeli izvan Barcelone", dodaje.

Puyol je cijelu karijeru proveo u dresu katalonskog velikana. Ukupno je skupio 481 nastup i postigao 18 golova, umirovio se 2014. godine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.