SUPERLIGA

PSG-ov predsjednik objasnio zašto je klub bio protiv propalog projekta Superlige

Foto: EPA

PROJEKT Superlige, koji su zajednički željeli pokrenuti najbogatiji europski klubovi, neslavno je propao samo dva dana poslije najave o pokretanju, nakon što su klubovi pod prijetnjom UEFA-e, nezadovoljstva igrača i navijačkih nemira krenuli jedan za drugim izlaziti iz njega.

U tom natjecanju, bio je plan, sudjelovali bi Real Madrid, Barcelona i Atletico Madrid, zatim Arsenal, Chelsea, Tottenham, Liverpool, Manchester City i Manchester United te Juventus, Milan i Inter. Oni su pozvali još tri kluba da im se priključe u projektu kojim bi zatim upravljalo tih 15 osnivača. Još pet klubova bi se kvalificiralo u tu ligu temeljem rezultata u nacionalnim prvenstvima uoči te premijerne sezone.

Među velikim klubovima koji su od starta bili protiv te ideje bili su Bayern i PSG. Iz Bayerna su brzo poručili da ostaju na strani UEFA-e te da pozdravljaju reforme u Ligi prvaka i njih smatraju pravim korakom u razvoju europskog nogometa.

Zašto je bio protiv Superlige, u razgovoru za AFP je objasnio i predsjednik PSG-a Nasser Al Khelaifi.

''Superliga nije branila interes navijača. Promjene se mogu proučavati, ali ne tako da se odmiče od tradicije prema kojoj svaki klub ima šansu dosanjati svoje snove. Sve momčadi moraju imati mogućnost boriti se jednoga dana u najvažnijem natjecanju i sve to pod okriljem UEFA-e. Liga prvaka je jak brand koji se treba braniti, ali svi se moramo prilagoditi novom tržištu, kako u nacionalnim tako i u međunarodnim natjecanjima'', poručio je PSG-ov predsjednik.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.