LIGA PRVAKA

PSG protiv Reala, Juventus u Madridu: Evo gdje možete gledati utakmice

Grafika: Index

JUČER je krenula nova sezona Lige prvaka i odigrano je prvih osam utakmica 1. kola grupne faze, a danas će na teren i preostalih 16 sudionika.

Među njima je nakon tri godine i hrvatski prvak Dinamo, koji u Zagrebu dočekuje debitanta Atalantu, protiv koje će pokušati prekinuti niz od 11 poraza u ovom natjecanju jer bi u protivnom izjednačio rekord koji i dalje drži Anderlecht.

Drugi predstavnik regije u ovogodišnjem izdanju Lige prvaka je beogradska Crvena zvezda, koja je drugu godinu zaredom prošla kvalifikacije i izborila grupnu fazu. Lani je u šest utakmica osvojila četiri boda, a ove godine avanturu započinje u Münchenu protiv Bayerna hrvatskog trenera Nike Kovača. Tu ćete utakmicu, kao i okršqaj Dinama i Atalante, moći pratiti uživo i u tekstualnom prijenosu na Index Sportu.

U istoj skupini B europski viceprvak Tottenham sezonu otvara gostovanjem u Grčkoj kod Olympiakosa. To je jedna od dvije utakmice koje počinju u 18:55 sati, uz okršaj Club Bruggea i Galatasaraya.

Najatraktivnija utakmica današnjeg programa svakako je susret u Parizu gdje PSG bez suspendiranog Neymara dočekuje Real Madrid, a dvoboj teškaša igra se i u španjolskoj prijestolnici gdje će Atletico ugostiti Juventus.

Prijenos dvoboja Dinama i Atalante možete gledati na HTV 2, dok su prijenosi preostalih sedam utakmica u programu PlanetSporta.

Kako proći grupnu fazu?

U grupnoj fazi igra se šest kola, a posljednje je na rasporedu 10. i 11. prosinca. Po dvije najbolje momčadi iz svake od osam skupina natjecanje nastavljaju u osmini finala koja se igra od 18. veljače do 18. ožujka. Finale je 30. svibnja sljedeće godine u Istanbulu. Trećeplasirani iz svake skupine uključuju se u Europa ligu od šesnaestine finala (20. i 27. veljače).

City najveći favorit

Prema procjenama vodećih svjetskih kladionica, prvi favorit za osvajanje Lige prvaka je prvak Engleske Manchester City. Kvota na Građane je 4,33, a slijede Barcelona (6,00), Liverpool (7,50), Real Madrid i Juventus (po 10,00), PSG (11,00) i Bayern (13,00).

Klubovima više od dvije milijarde eura

UEFA će i ove sezone klubovima podijeliti 2,04 milijarde eura. Svaki član grupne faze već je dobio 15,25 milijuna eura, pobjeda nosi 2,7 milijuna, dok remi vrijedi 900.000 eura. Ekipe koje se plasiraju u osminu finala dobivaju osam milijuna, četvrtfinalisti dva više, a polufinalisti 12 milijuna eura.

Pobjedniku Lige prvaka UEFA daje 19 milijuna eura, s tim da će klub koji osvoji zaraditi mnogo više na temelju TV prava i marketinga, pa se procjenjuje da će novi prvak Europe moći uzeti i do 100 milijuna eura.

Današnje utakmice

SKUPINA A
18:55 Club Brugge - Galatasaray (PlanetSport 3)
21:00 PSG - Real Madrid (PlanetSport 1)

SKUPINA B
18:55 Olympiakos - Tottenham (PlanetSport 2)
21:00 Bayern - Crvena zvezda (PlanetSport 3)

SKUPINA C
21:00 Dinamo - Atalanta (HTV 2)
21:00 Šahtar - Manchester City (PlanetSport 4)

SKUPINA D
21:00 Atletico - Juventus (PlanetSport 2)
21:00 Bayer - Lokomotiv (PlanetSport 5)

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.