Prvi okršaj Dinama i Hajduka 11. rujna na Poljudu



U KUĆI hrvatskog nogometa u Rusanovoj održana je Skupština Udruge prvoligaša. Glavna točka dnevnog reda odnosila se na prijedlog o sustavu natjecanja od sezone 2011./2012. Kao prva ideja predloženo je da se iduće dvije sezone igra liga s dvanaest klubova, nakon čega bi liga bila skraćena još za dva kluba i time brojila 10.

"I dalje su sve opcije otvorene jer smo do 20. lipnja klubovima dali rok da se izjasne koji model natjecanja bi po njima bio najbolji. Nakon toga formirat ćemo službeni stav udruge i uputiti ga prema Natjecateljskoj komisiji HNS-a", otkrio je predsjednik Udruge prvoligaša Robert Markulin.

Taj je rok određen upravo kako bi klubovi prije početka prvenstva mogli znati za što igraju. Bude li se liga skraćivala na dvanaest klubova, bit će potrebno osigurati deseto, a ne 13. mjesto, kako bi bilo da se igra liga 16. Markulin je potvrdio da postoje realne mogućnosti i za takav rasplet.
 
"Ako devet od šesnaest klubova kaže da je to optimalan format, naš će prijedlog biti upravo to", potvrdio je Markulin.

Treba naglasiti kako klubovi samo daju prijedloge, a završnu riječ ima HNS. Baš krovna organizacija hrvatskog nogometa kroz sustav licenciranja kontrolira koliko klubova je spremno za Prvu ligu, čime uvjetuje broj klubova.

Hrvatski dragovoljac, Split i Istra mole da igraju kod kuće

Skupštinari su odlučili o rasporedu za sljedeću sezonu, koja počinje 24. srpnja. Dinamo i Hajduk prvi će derbi igrati 11. rujna, a prvih će se šest kola igrati u terminima od 20 sati. Zanimljivo, Rijeka će u prvih šest kola čak četiri puta igrati kod kuće.

"Dobili smo molbe Istre, Hrvatskog dragovoljca i Splita da ih se podrži u nastojanjima kod komisije za licenciranje da utakmice koje igraju kao domaćini igraju na svojim stadionima. Dragovoljac i Split garantiraju minimalne uvjete, a Istra tvrdi da ima 70 dana do završetka radova na Verudi“, objasnio je Markulin.

Raspored prvog kola 1. HNL:

Dinamo - H. dragovoljac
Hajduk - Istra
Rijeka - Split
Varteks - Zadar
Kalrovac - Inter
S. Belupo - Šibenik
Zagreb - Lokomotiva

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.