NBA LIGA

Prva utakmica Lakersa nakon tragedije bila je velika oda Kobeu Bryantu

Foto: Getty Images

NAKON što je gradski derbi protiv Clippersa odgođen, LA Lakersi odigrali su prvu domaću utakmicu poslije tragične pogibije Kobea Bryanta prošle nedjelje u padu helikoptera.

Cijeli se događaj pretvorio u veliku proslavu Kobeova života i briljantne karijere.

Iako su navijači Lakersa zloglasni po kašnjenju na početak utakmice, ovaj je put Staples Center bio krcat pola sata ranije. Gledatelje su na sjedalicama dočekali Bryantovi dresovi s brojevima 8 i 24.

Dvorana je utonula u mrak, a zatim je svjetlo na sredini terena otkrilo Ushera koji je izuzetno emotivno izveo Amazing Grace u čast preminule zvijezde Lakersa, njegove kćerkice Gianne i ostalih sedmero ljudi stradalih i nesreći.

Uslijedio je dirljivi prilog o Kobeovu životu na velikom ekranu, a nakon toga održane su 24,2 sekunde šutnje - 24 sekunde zbog Kobeova broja na dresu, a dvije desetinke zbog Giannina. Suigračice izuzetno talentirane Kobeove kćeri sjedile su uz parket.

LeBron James uzeo je mikrofon i obratio se svijetu. Pripremio je govor, ali je odustao od njega i počeo govoriti iz srca, pune četiri minute.

"Znam da je ovo memorijal za Kobea, ali ja ovo večeras gledam kao na proslavu, proslavu krvi, znoja, suza, nebrojenih sati rada, odlučnosti da bude velik koliko god može biti. Večeras slavimo klinca koji je tu došao s 18 godina, umirovio se s 38 i u posljednje tri godine postao vjerojatno najbolji otac kojeg smo ikad vidjeli", rekao je James koji je prije utakmice otkrio novu tetovažu posvećenu preminuloj legendi. Na njoj su crna zmija, dvije ruže, brojevi 8 i 24 te natpis "Mamba 4 Life" - Mamba zauvijek.

Lakersi su nosili crni flor s natpisom "KB", koji je stajao i na obje strane parketa. Tisuće navijača ispred dvorane ostavljalo je cvijeće i poruke za Kobea, a zatim su napunili Staples Centar do posljednjeg mjesta, izuzev dva u prvom redu preko čijih su naslona navučeni Kobeov i Giannin dres, uz buket cvijeća na sjedalicama.

Utakmica je počela, kao i brojne druge ovog tjedna, tako što je jedna momčad prekršila pravilo od 24 sekunde za napad, a druga pravilo od osam sekundi za prijenos lopte na protivničku polovicu.

Pa iako su Lakersi cijelu večer zamislili kao jednu veliku proslavu, na kraju nisu slavili. Portland je pobijedio 127:119, predvođen fantastičnim Damianom Lillardom, koji je zabio 48 koševa uz 10 asistencija i devet skokova. Carmelo Anthony nije igrao jer još tuguje zbog Kobeove smrti, a Mario Hezonja postigao je jedan poen, ali je barem sudjelovao u nezaboravnoj utakmici u čast njegova idola. Lakerse je predvodio Anthony Davis s 37 koševa i 15 skokova, a James se zaustavio na 22 poena, osam skokova i 10 asistencija.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.