EREDIVISIE

Protivnik Rijeke vodio 4:0 na poluvremenu pa ostao bez dva boda

Foto: EPA

AZ ALKMAAR na poluvremenu je vodio 4:0 na gostovanju kod Sparte u Rotterdamu, ali je na kraju ostao bez dva boda nakon što su domaćini u 90. minuti izjednačili na 4:4.

Bila je to prva utakmica AZ-a nakon ždrijeba Europa lige koji ga je smjestio u skupinu s Rijekom te Napolijem i Real Sociedadom.

Sastav iz Alkmaara sve tri prvenstvene utakmice u novoj sezoni završio je remijem, a prošlog je vikenda na sličan način propustio vodstvo kod Fortune Sittard 3:1 i ostao bez pobjede u šestoj minuti sudačke nadoknade. I Sparti i Fortuni bod osvojen protiv AZ-a jedini je u sezoni.

U Rotterdamu je AZ poveo već u 9. minuti golom Zakarije Aboukhlala, u 14. je na 2:0 povisio Dani de Witt, a do poluvremena su obojica postigla po još jedan gol.

Vodstvo AZ-a počelo se topiti u 57. minuti kad je Harroiu smanjio na 4:1, a sedam minuta kasnije zabio je i Abels. Ipak, Rijekin je protivnik do same završnice držao sigurnu prednost od dva gola, no u 88. minuti dosuđen je penal za Spartu, kojim je Thy smanjio na 4:3, a dvije minute kasnije Mijnans je pogodio za nevjerojatan povratak na 4:4.

Rijeka će s AZ-om igrati u drugom i posljednjem kolu skupine, a prvi međusobni okršaj je na rasporedu 29. listopada u Nizozemskoj.

Što se tiče ostalih sudionika skupine F, Real Sociedad je jučer svladao Getafe 3:0, a Napoli je večeras trebao gostovati kod Juventusa, ali utakmica je odgođena zbog pozitivnih testova na koronavirus unutar momčadi Napolitanaca.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.