UFC

Protivnik Aleksandra Rakića u UFC-u: Odgodio sam borbu jer sam ostao paraliziran

Foto: Profimedia

JEDAN od najboljih i najpopularnijih boraca iz regije Aleksandar Rakić 14. svibnja borit će se u UFC-u protiv Poljaka Jana Blachowicza, a pobjeda bi mu najvjerojatnije donijela borbu za naslov prvaka u poluteškoj kategoriji protiv pobjednika okršaja između Jirija Prochazke i Glovera Teixeire.

Meč se trebao održati 14. ožujka, ali je odgođen zbog Blachowiczeve ozljede. Poljak je u razgovoru za MMAFighting otkrio stravične detalje te ozljede, zbog koje je potpuno preostao osjećati jednu stranu tijela, i to bez posebnog povoda ili upozorenja.

Ostao bez osjećaja lijeve strane tijela

"Probudio sam se jednog ponedjeljka s boli u vratu. Mislim da sam jednostavno loše spavao. Na treningu smo radili neke vježbe i, kad sam primio jedan udarac, osjetio sam vrlo oštru bol u vratu, više nisam osjećao lijevu ruku ni lijevu stranu tijela uopće", prisjetio se Blachowicz.

"Bila je potpuno isključena, paralizirana. Znao sam da to nije normalna bol, da je nešto puno gore. Otišao sam doktoru i pregled je pokazao da mi disk u vratu pritišće živac, zbog čega mi se činilo da ne osjećam lijevu stranu. Užas, ne znaš što ti se događa, ne možeš pomicati ruku, jako čudan, novi, zastrašujuć osjećaj."

Pregled nakon tri tjedna pokazao je da operacija ipak nije potrebna i 39-godišnji Poljak se oporavio uz pomoć lijekova i rehabilitacije. "Nakon toga vratio sam se u dvoranu i sparirao punim intenzitetom. Sad sam zdrav, nema boli, osjećam se dobro", poručio je.

Rakić se za Blachowicza spremao u Zagrebu

Borba s Rakićem bit će mu 38. u karijeri (28-9), prva nakon poraza od Glovera Teixeire u listopadu prošle godine, kada je ostao bez titule prvaka poluteške divizije, a sada želi priliku da je vrati.

Rakić (14-2), 30-godišnjak rođen u Austriji, čiji su roditelji Bosanski Srbi, u njihovu čast nastupa pod srpskom zastavom, ali kaže da predstavlja cijelu regiju u kojoj ima veliku bazu fanova. Već treći put za UFC meč pripremao se u Zagrebu, ovaj put u novootvorenoj dvorani American Top Teama u Španskom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.