Proslavljeni Bayernov trener biranim riječima govorio o Niki Kovaču

Foto: EPA-EFE

SLAB ulazak Bayerna u sezonu donio mu je tek peto mjesto u Bundesligi krajem studenog pa su kritike treneru Niki Kovaču sve učestalije.

Najčešći su prigovori da ga igrači ne prate i da bivši hrvatski izbornik jednostavno nije autoritet koji može izvući najbolje iz teške situacije.

S tim se nije složio proslavljeni švicarski trener Ottmar Hitzfeld.

"Kad stvari ne idu dobro, u Bayernu morate znati živjeti s kritikama. Tada, naravno, igrači moraju ustati i pokazati se, a na takvo nešto nisu navikli. Imam vrlo visoko mišljenje o Kovaču. On je vođa i osobenjak i definitivno pravi trener za Bayern", objašnjava bivši strateg njemačkog prvaka pa dodaje:

"Još je rano dati konačan sud, ali svaki igrač je sad pod povećalom i mora dokazati da Bayern ne može bez njega. Mora klub nešto učiniti oko transfera i pomladiti momčad. Šefovi su to jasno i rekli."

Inače, sviđa mu se što u Bundesligi konačno ima akcije. Dortmund bježi Bayernu sedam bodova.

"Enormno je važno za Bundesligu da se napetost konačno digne. Uostalom, svi su dugo to priželjkivali. I Borussia je sad na vrhu jer je igrala zaista dobro u dosadašnjem dijelu prvenstva. Ali pitanje je kako će se nositi s posrtajima."

Hitzfeld je na klupi Bayerna osvojio pet Bundesliga, tri njemačka kupa, jednu Ligu prvaka i jedan Interkontinentalni kup. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.