Prolaz u stilu: Anderlecht dominantan protiv Ajaxa u Amsterdamu



NOGOMETAŠI Anderlechta deklasirali su Ajax u prvom poluvremenu utakmice na Amsterdam Areni i suvereno prošli u drugu fazu Lige Uefe. Junak utakmice je 16-godišnji Romelu Lukaku, koji je zabio dva gola već do 22. minute.

Rasplet skupine A i putnici za drugu fazu riješeni su u prvih 25 minuta utakmice u Amsterdamu. Sigurni Ajax od početka je igrao kalkulirajući kako sačuvati što više snage za nizozemsku ligu, što Belgijanci nisu propustili iskoristiti. Već u 13. minuti nakon lijepog centaršuta Lukaku je pogodio za 1:0 i zavio Dinamo u crno. Nije se Ajax trgnuo, u prvom dijelu gotovo da nisu imali priliku, a momci Ariela Jacobsa igrali su veliku utakmicu. Već u 22. minuti bili su sigurni putnici za drugu fazu Lige Uefe.

Iz slične akcije kao u prvom dijelu poveli su 2:0 a svoju veliku noć potvrdio je Lukaku drugim golom glavom. U tim trenucima navijači Ajaxa počeli su negodovati na tribinama, zviždali su svojoj momčadi, no nije pomoglo. Pred kraj poluvremena, u 43. minuti, Legear je riješio pitanje pobjednika.

Beskrvno i statično drugo poluvrijeme

Već tad je bilo jasno da Ajax onakvom igrom ne može ništa. U dosadnom drugom poluvremenu igrači su djelovali kao da bi najradije stajali do kraja utakmice, prilika gotovo da nije bilo, tek je Emanuelson lijepim slobodnim udarcem uspio smanjiti u 77.minuti.

Trener Jol ubacio je u zadnjih deset minuta Suareza i De Zeeuwa, želeći ublažiti poraz, no rezultat se do kraj nije mijenjao. Motivirani Anderlecht protiv anemičnog Ajaxa, suprotno očekivanjima, nije imao težak posao.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.