Problemi za Oršića. Trabzonspor bi ga mogao otpisati

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

TRABZONSPOR je u četvrtak na domaćem terenu izgubio od bečkog Rapida 0:1 u prvoj utakmici trećeg pretkola Europa lige. Strijelac jedinog pogotka na susretu bio je bivši veznjak Hajduka Lukas Grgić u 67. minuti. Hrvatski napadač Dion Drena Beljo, koji je na posudbi u Rapidu, izašao je minutu nakon pogotka.

Uoči utakmice, velika tema u turskim medijima bio je Mislav Oršić (31), kojeg trener Trabzonspora Abdullah Avci uopće nije prijavio za susret s Rapidom. "Oršić je godinu dana bio ozlijeđen. Dobio je malu minutažu u pripremnim utakmicama, još se nije potpuno oporavio", rekao je Avci te dodao da bi se Oršić mogao naći u kadru za naredne utakmice.

Nekoliko turskih medija poput Kamu Son Habera i Yeni Alanya Gazetesija slučaj nazivaju "Oršićevom krizom" i pišu da Avci nije zadovoljan njegovim kontinuitetom. Dugoročniji problem mogao bi biti u tome što klubovi turske lige od iduće sezone mogu imati 12 stranaca, a Trabzonspor ih sada ima više, pa bi Oršić mogao biti otpisan ako ne ulovi formu koja će zadovoljiti trenera.

Oršić se vratio nakon teške ozljede

Podsjetimo, Oršić je u siječnju 2023., nakon sjajnih nastupa za Dinamo, osobito u europskim natjecanjima, ostvario transfer karijere. Southampton ga je tada doveo za 5.75 milijuna eura, međutim u pola sezone odigrao je svega pet utakmica, a u Premier ligi šest minuta.

Southampton je potom ispao iz najvišeg ranga engleskog nogometa. Početkom srpnja prošle godine napustio je engleski klub i potpisao dvogodišnji ugovor s Trabzonsporom, kamo je otišao na inzistiranje tadašnjeg trenera Nenada Bjelice. No, u Turskoj im se obojici dogodila katastrofa. Bjelica je ubrzo smijenjen zbog loših rezultata, a Oršić je na prvim pripremama s Trabzonom doživio tešku ozljedu.

Potrgao je ligamente koljena u srpnju, treninzima se vratio u studenom, a na debi je čekao do travnja 2024. Dosad je tako upisao svega devet nastupa za Trabzonspor i jednu asistenciju, i to prije desetak dana protiv Ružomberoka (0:2), kada je ušao u posljednjih deset minuta.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.