Princ: Ponosan sam što sam bio članom Cibone, odlazim uzdignute glave

DOSADAŠNJI organizator Cibonine igre Vedran Princ dogovorio je raskid ugovora, te će sljedećih dana imati čiste papire i postati slobodan igrač. Na odlazak se odlučio nakon verbalnog sukoba s trenerom Velimirom Perasovićem u utorak, a u razgovoru za Index objasnio je o čemu se radilo.

"Želio bih istaknuti da odlazim u prijateljskim odnosima sa svima, ponosan sam što sam nosio Cibonin dres proteklih godina i na sve uspjehe s klubom", započeo je Princ, kojemu se u glasu osjetilo da mu nije svejedno.

Iako će dobiti čiste papire, neće moći potpisati za NLB ligaše ili igrati hrvatsko prvenstvo jer je prijelazni rok završen. No, Vedran je prespavao nemilu scenu na treningu i, usprkos svemu, odlučio hladne glave. "Počeo sam se osjećati nepotrebnim u momčadi, nije mi bilo lako odlučiti, no što je, tu je. Sljedećih dana vidjet ću kako dalje, no u Ciboni ne ostajem".

Motiv raskida je transparentan, to je isključivo osjećaj da momčadi više nije potreban. No, upitali smo ga je li odluka bar djelomično potpomognuta aktualnim financijskim stanjem kluba. "Naravno da nije. Da je novac motiv, otišao bih puno ranije. Zajedno sam bio u tome sa svim igračima, moja je odluka isključivo plod trenutačne situacije, točnije poruke trenera da momčadi nisam potreban."

"Žao mi je što se ovako razilazimo, no to je život"

Vedran je, što je vjerojatno rezultat odgoja i sportskih navika, odlučio do kraja igrati korektno. Nije uputio nijednu ružnu riječ treneru Perasoviću ili bilo kome u klubu. Ni na pitanje o tome da pojasni što se dogodilo, nije bio konkretan. "Porječkali smo se, nakon čega sam osjetio da je vrijeme za odlazak. Treneru i svim momcima želim sreću u nastavku sezone, zaista to mislim. Žao mi je što se ovako razilazimo, no to je život", kaže Princ i dodaje: "Krivo mi je i što je praktički prvi posao novog direktora Andre Knege morao biti sastanak o raskidu sa mnom. Ja Ciboni zahvaljujem na lijepom razdoblju."

Netko drugi jedva bi dočekao da u takvim okolnostima odapne po treneru ili klubu. No, ne i Princ. On je svima stisnuo ruku i krenuo u neizvjesnu budućnost, baš zbog toga što je prijelazni rok završen. "Svjestan sam svega, da je prijelazni rok zaključen, da nemam klub i da situacija nije nimalo ugodna. Sad mi preostaje traženje novoga kluba, nadam se da će se to brzo razriješiti", kaže Princ, čiju sigurnu odluku nije moglo poljuljati ni uvjeravanje iz kluba ni činjenica da do sljedeće sezone može biti bez angažmana.

"Ništa nije više pogrešno nego tvrdnje da odlazim zbog dolaska novog igrača"

Kako su prenijeli neki mediji, Princ se osjetio ugroženim nakon dolaska beka Same Udriha, no on to žestoko opovrgava. "Nije to, pa nama je trebao igrač samo da se kompletiramo na treninzima, sami znate u kakvoj smo situaciji. Svaki je novi igrač u ovim trenucima više nego dobrodošao u klub, a tako sam i ja razmišljao. Ništa nije više pogrešno nego tvrdnje da odlazim zbog dolaska novog igrača", završava sad već bivši igrač Cibone.

Navijačima i simpatizerima Cibone preostaje samo zaželjeti mu sreću u idućem razdoblju i traženju kluba. I zahvaliti na doprinosu dok je bio pod Tornjem. Na kraju, jedno je sigurno, Princ Cibonu nije ostavio na cjedilu, a iako se on ni s tim neće složiti, Cibona jest njega. Iz izvora bliskih klubu saznajemo da mu Perasović nije želio ni stisnuti ruku nakon što je priopćio da odlazi. "Ne bih o tome, nije ni bitno, sve je to sad iza mene, moram gledati u budućnost", rekao je ne potvrdivši, ali i ne opovrgnuvši našu informaciju, koja je i njega prilično iznenadila.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.