Primorac: Dokazao sam da sam igrač za Bundesligu, a sad ću pokazati da mi je mjesto i u Dinamu



IAKO nije prošao probu u Eintrachtu iz Frankfurta, a u prvom dijelu prvenstva je zbog operacije za Osijek igrao samo četiri puta, bivšeg napadača Osijeka krasi hvalevrijedno samopouzdanje na dolasku u Dinamo.

Karlo Primorac je do prije dvije godine važio za jednog od najvećih napadačkih talenata u Hrvatskoj, ali su mu ozljede bitno poremetile razvoj karijere.

Križni put okončan u Dinamu

"Lomio sam skočni zglob, ozlijedio meniskus, u Puli jedva ostao živ nakon zračnog dvoboja, a u prvom dijelu prvenstva sam zbog operacije trbušnog zida zadnju utakmicu igrao u četvrtom kolu. Uvjeren sam da je dolaskom u Dinamo mojim pehovima došao kraj."

"U Eintrachtu sam u desetak dana odradio sto treninga i ne znam zašto me nisu uzeli"

Za Karla Primorca je Hajduk Osijeku svojevremeno nudio milijun eura, a Osječanin je ove zime sreću okušao i u frankfurtskom bundesligašu, ali nije prošao iako misli da mu je bilo mjesta u Eintrachtu.

"Tamo sam proveo osam-devet dana i odradio sto treninga. Ubili su me od vježbanja i jako sam zadovoljan onim što sam tamo pokazao i pitam se zašto me nisu zadržali. Ipak, sretan sam što sam samom sebi dokazao da sam igrač za prvu Bundesligu."

Primorac na šestomjesečnoj probi

Taj 25-godišnji Osječanin se i u Dinamu tek treba dokazati, jer njegov ugovor, kako je pojasnio Zoran Mamić, znači: "Karlo je potpisao na šest mjeseci uz opciju produljenja na još tri godine. Mi se nadamo da će on i prije tog roka pokazati da je igrač za Dinamo i tako izboriti ostanak u klubu".

Jurčić: Karlo mi treba da oplodimo našu prodornost preko bokova

Dinamov trener u Primorcu vidi pravog čovjeka, koji će mu dati opciju više, a karakteristikama klasičnog centarfora poboljšati skok-igru.

"Želim da budemo raznovrsniji, nepredvidljiviji i opasniji po bokovima. U zadnje vrijeme dosta naših bočnih igrača se istaknulo i trebamo čovjeka koji bi oplodio tu kvalitetu. Igrač Karlova tipa nam posebno treba na utakmicama u Maksimiru, kada se naši suparnici postave gusto u obrani i zabarikadiraju pred golom.

"Samo da mi dragi Bog da zdravlja"

Najnoviji među brojnim Dinamovim napadačima (Mandžukić, Kramarić, Dodo, Slepička) istaknuo je kako je presretan što dolazi u "najveći hrvatski klub".

"Poštujem svakoga, ali se nikoga ne bojim i samo molim dragog Boga da mi da zdravlja. Zbog ozljeda nisam dovoljno trenirao tijekom jeseni, ali sam s Eintrachtom prošao bazične pripreme i nadam se da ću za dva tjedna biti spreman."

Primorac je potvrdio kako je, osim Dinamove, imao i ponude drugih klubova, ali "bili su to klubovi iz zemalja u koje se ide na kraju karijere. Ja vjerujem u sebe i želim se dokazati u Dinamu".

Jurčić: Bišćan ide s nama na pripreme u Rovinj, gdje će u dvije utakmice svi dobiti prigodu

Trener aktualnog prvaka najavio je odlazak na mini pripreme u Rovinj, koje bi trebale dati finu glazuru odličnim rezultatima s priprema u turskom Beleku.

"Posebno mi je drago što s nama ide Igor Bišćan, koji nije sto posto spreman, dok su svi ostali na broju. U dvije prijateljske utakmice (u subotu protiv Jadrana iz Poreča i u nedjelju protiv Rovinja) će dobiti priliku pokazati što mogu pred nastavak prvenstva.

Jurčić je istaknuo što slijedi u Istri:

"Rad s loptom i finalizacija svega što smo započeli."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.