TRANSFERI

Prije tri mjeseca igrao je za Barcelonu, a sada je prodan za milijun eura

Foto: EPA

KEVIN-PRINCE BOATENG, 32-godišnji ganski veznjak, karijeru će nastaviti u Fiorentini. Tamo je prešao iz redova Sassuola u transferu koji iznosi tek milijun eura.

Odmah po dolasku u Firencu dao je do znanja zašto je izabrao baš Viole:

"Jako sam sretan što sam ovdje. Fiorentina je radila veliki pritisak i stalno me zvala. To mi je jako bitno, posebno u mojim godinama. Znam da me jako želi i da ću se zato ovdje dobro osjećati. Vjerujem u projekt koji ona nudi."

Boateng je proteklu polusezonu odradio na posudbi u Barceloni te je posljednji put za nju nastupio prije malo više od tri mjeseca kada je protiv Celte odigrao 72 minute u vršku napada, a Blaugrana je izgubila 2:0. Osim Barce i Sassuola, branio je boje još osam klubova u karijeri: Herthe, Tottenhama, Borussije Dortmund, Portsmoutha, Milana (u dva navrata), Schalkea, Las Palmasa i Eintrachta.

Titula s Barcelonom bila mu je druga u karijeri, nakon što je s Milanom 2011. osvojio Serie A, što je i posljednja titula koju nije uzeo Juventus. Prije dvije sezone je pomogao i Niki Kovaču u pohodu prema njemačkom kupu, dok je hrvatski trener vodio Eintracht.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.