PREPOLOVLJENA KAZNA Najveća zvijezda Perua ipak putuje u Rusiju

Foto: Getty Images / Guliver Image

PAOLO GUERRERO (33) ipak će nastupiti za peruansku reprezentaciju na predstojećem Svjetskom prvenstvu u Rusiji 2018. godine!
 
Peruanskom kapetanu zbog dijagnosticiranog unosa inače strogo zabranjene supstance metabolita kokaina benzoilekgonina na dopinškom testu neposredno nakon ogleda s Argentinom 6. listopada u sklopu južnoameričkih kvalifikacija za skorašnji Mundijal prvobitno je određena jednogodišnja suspenzija. 
 
Međutim, Disciplinska komisija Međunarodne nogometne federacije (FIFA) djelomično je amnestirala Paola Guerrera zbog uložene žalbe na prvotnu presudu.
 
"Fifina komisija za žalbe, uzimajući u obzir okolnosti slučaja te stupanj igračeve krivice, zaključila je da je suspenzija u trajanju od šest mjeseci razumna kazna", navedeno je u Fifinom priopćenju za javnost.
 
Suspenzija je na snagu stupila 3. studenoga 2017., a pravovaljana je do 4. svibnja 2018. godine. 
 
Paolo Guerrero sa šest je pogodaka bio najbolji strijelac peruanske selekcije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Rusiji. Nekadašnji napadač Bayern Münchena, HSV-a te Corinthiansa, a danas Flamenga, za nacionalnu izabranu vrstu nastupio je u 83 susreta i postigao 32 pogotka.
 
Uzgred rečeno, Peru će se u grupnoj fazi Svjetskog prvenstva susresti s Danskom (16. lipnja), Francuskom (21. lipnja) i Australijom (26. lipnja).
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.