Premiership: Manchester City najviše potrošio u prijelaznom roku

ZGOTOVLJEN je prijelazni rok nogometaša i u engleskoj nogometnoj ligi, a nakon povlačenja crte vidljivo je da je najrastrošniji klub bio Manchester City.

Gareth Barry, Carlos Tevez, Roque Santa Cruz, Emmanuel Adebayor, Kolo Toure i Joleon Lescott novi su nogometaši Cityja, čije je vlasnike to zadovoljstvo koštalo gotovo 120 milijuna eura. Prodali su i petoricu igrača za koje su isposlovali sedmeroznamenkastu vrijednost u eurima.

Najveći posao Manchester Uniteda bila je prodaja Cristiana Ronalda Real Madridu u transferu vrijednom 94 milijuna eura, najskupocjenijem svih vremena. U klub su stigli Wiganov Luis Valencia i Bordeauxov Gabriel Obertan, kao i slobodni Michael Owen.

Što se Liverpoola tiče, dovedeni su Glen Johnson i Alberto Aquilani, uglavnom zahvaljujući novcu koji je madridski Real poslao za kupnju Xabija Alonsa i Alvara Arbeloe.

Najskupocjenije su to razmjene igrača među kojima treba još spomenuti dolazak Jurija Žirkova u Chelsea, te Thomasa Vermaelena u Arsenal.

Ukupno gledajući tek je sedam Premierligaša poslovalo s novčanim profitom ovoga ljeta. Najbolje od njih posljednjeplasirani Portsmouth koji je rasprodao praktički cijelu momčad i uz potrošenih 7 milijuna eura u blagajnu stavio 38.5 milijuna.

Pojedinačno gledano najskuplji transferi bili su oni Carlosa Teveza (Manchester United) i Emmanuela Adebayora (Arsenal), novih igrača Manchester Cityja. Svaki je koštao 29 milijuna eura.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.