Poznati sudionici LAN završnice Vip Adria League

Foto: Vip Adria League

NAKON više od mjesec dana natjecanja u online dijelu Vip Adria League, dobili smo po četiri tima za League of Legends i CS:GO, koji će se natjecati na LAN završnici na Reboot InfoGameru kasnije u studenom. Najveći ukupni pobjednik je svakako KlikTech, organizacija koja će na završnici imati čak tri tima.

Podsjetimo, Vip Adria League je najavljen u svibnju kao esport revolucija koju su pokrenuli Vipnet i ESL. Osam ekipa u League of Legendsu i CS:GO borilo se za prolazak na LAN završnicu u kojoj će se natjecati za 10 tisuća eura po igri. Završnica će se igrati 25. i 26. studenog na Reboot InfoGamer sajmu u Zagrebu. U sklopu Vip Adria League održat će se i natjecanja u FIFA-i 17 i FIFA-i 18, za što se bilo potrebno kvalificirati putem online kvalifikacija. 
 
CS:GO dio lige je uvjerljivo osvojio Valiance & Co te tako potvrdio da su daleko najbolja ekipa u regiji. Na drugom mjestu je završio RESISTANCE, koji se potom povukao iz natjecanja jer se završnica Vip Adra League preklapa s LAN završnicom europskih kvalifikacija za WESG u Barceloni na kojoj će igrati tri igrača iz njihovog tima.  KlikTech je zato pomaknut na drugo mjesto, a ekipe od 3. do 6. mjesta igrale su dodatne mečeve za mjesto na LAN-u. Squared je nadigrao Ripple Esports, a Locastic je poražen od Zonic Esportsa te smo tako dobili četiri ekipe koje će se natjecati na LAN završnici. 
 

 
U Zagreb će doputovati četiri ekipe u kojima igraju samo tri Hrvata. KlikTechov dvojac Luka "brky" Brkanac i Predrag "st0le" Stojković te mlada nada Matija "NyX" Jovanović koji je na početku sezone prešao iz Locastica u Squared. Veliki favorit za osvajanje finala je Valiance & Co i svaki drugi ishod bio bi ogromno iznenađenje. 
 
League of Legends dio natjecanja također je završio prilično očekivano. Prvo mjesto osvojio je moćni KlikTech, zasigurno najbolja ekipa u regiji, a na drugom mjestu završio je Bontech. Drugi tim iste organizacije. Za preostala dva mjesta na LAN završnici borile su se ekipe od 3. do 6. mjesta, a u tim mečevima su slavili RuR Esports i X25 eSports. KlikTech bi bez većih problema trebao osvojiti prvo mjesto. League of Legends liga je nažalost završila sezonu sa sedam ekipa jer je tim Sigurno Sigurno diskvalificiran zbog kršenja pravila. 
 

 
Što se turnira u FIFA  igrama tiče, u trenutku pisanja članka još su trajale online kvalifikacije. 
 
Vip Adria League se tako približio kraju, a najveći izazov organizatore tek očekuje. Iako je liga pokazala da interes za esporotm u regiji postoji, otkrila je i brojne druge probleme. No, tome ćemo se posvetiti u posebnoj analizi nakon završetka lige.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.