Jedan od najboljih boraca u povijesti nakon tri godine mirovine opet u UFC-u

Foto: Fightsite

VRATIO SE! Jedan od najboljih, najuspješnijih, ali i najpopularnijih MMA boraca u povijesti ovog sporta, Georges St-Pierre, ponovno je član UFC rostera.

35-godišnji GSP je svoju posljednju borbu odradio prije više od tri godine. Bilo je to na UFC 167 eventu u studenom 2013. godine, a Johny Hendricks mu je tada pružio najtežu borbu tijekom cijele njegove vladavine UFC-ovih velterom, koja je trajala punih šest godina. On je tada dobio tu borbu i još jednom obranio titulu, no nikad nije bio bliže porazu, mnogi su mislili da ga je zaslužio i tada te je odlučio uzeti pauzu od borbi.

Ipak, tijekom cijelog ovog perioda, GSP je redovno trenirao, a formu je brusio i kroz snimanje filmova i reklama. Prva indicije o njegovom povratku krenule su sredinom prošle godine, a tada su odmah krenuli i pregovori. Ipak, GSP nije uspio pronaći zajedničkih jezik, prvo sa starim, a zatim i s novim vlasnicima UFC-a, sve do sada, kada su napokon na stol stavili ponudu koja zadovoljava njegove apetitu. Takav ugovor je GSP danas potpisao.

DAna White je već prije najavio kako se GSP može odmah u prvoj borbi boriti za titulu, a sada je potvrdio kako su najvjerojatnije opcije njegove prve borbe u novoj UFC avanturi protiv pobjednika borbe Tyrona Woodleya i Stephena Thompsona ili protiv prvaka srednje kategorije, Michaela Bispinga. Povratnička borba trebala bi se dogoditi u srpnju ili kolovozu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.