Posljedice debakla Cedevite: Klub tjera dva stranca i vraća Jacoba Pullena

Foto: Guliver Image/Getty Images

UOČI početka nove sezone u Aba ligi, u Cedeviti su se nadali da će moći konkurirati Crvenoj zvezdi i Budućnosti za naslov prvaka i plasman u Euroligu.

Uprava kluba nakrcala je svlačionicu strancima, a na klupu je dovela španjolskog trenera Sita Alonsa. 

Nakon četiri odigrana kola, Cedevita je na omjeru od jedne pobjede i čak tri poraza. Kulminacija kraha dogodila se ovog vikenda kad je slabašna Cibona slavila u gradskom derbiju.

Rezultati by SofaScore

Dovoljno da u klubu posegnu za promjenama prije nego li je sezona praktički i počela. Portal Sportando piše kako će Cedevitu napustiti Elgin Cook koji je igrao na krilnoj poziciji i playmaker Josh Magette kojeg će zamijeniti Jacob Pullen, bivši igrač Cedevite koji se na fantastičan način predstavio zagrebačkoj publici u sezoni 2015/16.

Pullen je tada bio najbolji strijelac kluba - u Euroligi mu je prosjek koševa bio 13,5, dok je u regionalnoj ligi prosječno zabijao 14,5 koševa po utakmici.

Prije nego li je došao u Zagreb, Pulllen je imao sjajnu europsku karijeru. Bio je član Hapoela, Virtusa, Barcelone, Seville i Khimkija, a nakon odlične sezone u Cedeviti potpisao je ugovor s Philadelphia Sixersima. Ipak, u momčadi Darija Šarića nije dobio pravu šansu, pa je uglavnom nastupao za niželigaški Delaware 76erse.

Poslije je igrao još u iranskom Mahram Tehranu i u turskoj momčadi Afyon Belediye. 

Prije šest godina Pullen je dobio gruzijsko državljanstvo i nastupio je na Eurobasketu 2013. u Sloveniji. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.