Poljaci: Dinamo je poslao ponudu za hit-igrača našeg prvenstva, ali nije dovoljna

Foto: EPA

POLJSKI portal Meczyki piše kako je Dinamo ponudio 800 tisuća eura odštete za Bartlomieja Wdowika iz tamošnjeg prvoligaša Jagiellonije. Odlični 23-godišnji lijevi bek čini se kao rješenje za Dinamove kronične probleme na toj poziciji. Poljak je ove sezone u 22 nastupa upisao devet golova i dvije asistencije, a osobito je ubojit iz slobodnih udaraca.

Međutim, poljski insajderi tvrde kako Jagiellonia uopće ne želi pregovarati za manje od milijun i pol eura. Wdowika vrijednost prema Transfermarktu strelovito je narasla krajem godine, s 900.000 na tri milijuna eura, odnosno bek je više nego utrostručio svoju vrijednost.

U utrku za njega uključio se i Galatasaray, koji je također zainteresiran za igrača koji je nedavno debitirao u poljskoj reprezentaciji, ali Turcima Poljak nije prvi izbor. Njihova prva meta je Nuno Tavares iz Arsenala kojeg bi posudili do kraja sezone uz opciju otkupa ugovora. 

Ruši rekorde

Wdowik je jedan od hit-igrača ove sezone poljskog prvenstva, a srušio je rekord lige po broju zabijenih golova u jednoj polusezoni za obrambenog igrača. Transfermarktove procjene ne uzimaju se relevantnim u pregovorima klubova, ali daju dobru sliku koliko igrač otprilike vrijedi.

Ako bi dobila tri milijuna eura za Wdowika, Jagielloniji bi to bio drugi najveći transfer u povijesti kluba. Dosad rekord drži Patryk Klimala koji je 2019. otišao u Celtic za četiri milijuna eura. Jagiellonia je trenutačno druga momčad poljske lige s tri boda manje od vodećeg Slaska.

Wdowika svakako neće biti jeftin, ali Dinamo će teško za manji iznos naći puno boljeg beka na nekom drugom tržištu. Dogovor je trenutačno daleko, ali interes Dinama je vrlo ozbiljan i moguće je da se na kraju uspije dogovoriti s Poljacima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.