HRVATSKI NOGOMETAŠI

Pola hrvatske reprezentacije je ovog ljeta na transfer listi

Foto: Pixsell

OVOGODIŠNJI ljetni prijelazni rok bit će vjerojatno najluđi u novijoj povijesti.

Nove klubove traže ili su već našle najveće europske zvijezde, Real je već potrošio više od 300 milijuna eura (a mogao bi i više), a tržište je uzburkala i izjava PSG-ova predsjednika koja se protumačila da su svi igrači, pa i Neymar, ovog ljeta na prodaju. Stara je priča da Barcelona želi vratiti Brazilca kojeg je prije dvije godine prodala za 222 milijuna eura, a u momčadi ga želi vidjeti i Real.

No, dok će se najveći klubovi tući za najskuplje igrače, ovog ljeta bit će vrlo prometno i u hrvatskoj reprezentaciji. Ključni Dalićevi igrači traže nove klubove ili ih se trenutačni klubovi žele riješiti, a neki će morati promijeniti sredinu ako žele napredovati. Cijena hrvatskim reprezentativcima u odnosu na onu kakva je bila prije SP-a jako varira. Dok su Modrić, Perišić i Badelj pojeftinili, Marcelo Brozović je skoro dvostruki skuplji nego prije Rusije. Tada je vrijedio 27, a danas 50 milijuna eura. Slična je situacija i s Kramarićem koji je prije SP-a vrijedio 27, a danas 38 milijuna eura.

Dominik Livaković 

Najkonstantniji Dinamov igrač iz prošle sezone i budućnost hrvatske reprezentacije vrlo je zanimljiv europskim klubovima, iako je teško vjerovati da bi ga Dinamo prodao već ovog ljeta. Livakovićeve odlične igre u Europa ligi zainteresirale su Porto i još neke klubove, no službenih ponuda za sad nema. 

Dinamu se ne žuri s prodajom dečka koji bi prema svim pokazateljima trebao biti veliki golman. Gotovo nijedan od najboljih svjetskih golmana nije trenutačno na prodaju ili su im cijene astronomske, pa su mladi i perspektivni poput Livakovića vrlo traženi i može ih se dobro unovčiti. Livaković prema Transfermarktu vrijedi tri milijuna eura, a čak kad bi ga i prodavao, Dinamo bi sigurno tražio barem dvostruko veći iznos. Tko god bi ga kupio dobio bi sjajnog golmana, a Livaković bi eventualnim transferom napravio veliki korak naprijed u karijeri.

Dejan Lovren

U prošloj sezoni, koju je Lovren uglavnom propustio zbog problema s ozljedama, kao stalni partner Virgilu van Dijku u Liverpoolovoj obrani isprofilirao se Joel Matip. Kad je i bio zdrav, za Lovrena nije bilo mjesta, a neće ga ni biti budući da se na Anfieldu ovog ljeta dočekuje dolazak još jednog stopera, možda čak i Matthijsa de Ligta.

Lovren je svjestan da se u crvenom dresu više neće naigrati pa je počeo tražiti novi klub. Njegov menadžer je prije dva dana navodno odletio u Milano na pregovore s Rossonerima koji bi bili spremni platiti Lovrena između 25 i 30 milijuna eura. Za taj novac teško će se dobiti stoper s iskustvom kakvo ima Lovren, a s 29 godina može igrati još nekoliko sezona na visokom nivou.

Domagoj Bradarić

Novopečeni hrvatski reprezentativac jedna je od okosnica novog Hajduka kojeg stvara ili želi stvoriti Siniša Oreščanin, no vrlo lako bi se moglo dogoditi da ga sljedeće sezone ne bude na Poljudu. Za Bradarića su interes odavno pokazali Nice i Lille, čiju inicijalnu ponudu je Hajduk odbio ove zime.

Navodno je zainteresiran i Leicester City i, bude li pravog interesa, teško je vjerovati da će ga Hajduk a) uspjeti zadržati i b) moći odbiti ponudu od 7-8 milijuna eura koliko Splićani navodno traže za svojeg mladog kapetana.

Ivan Rakitić

Iako svim silama pokušava ostati u Barceloni i izboriti se za bolji ugovor, Rakitić će po svemu sudeći uskoro napustiti Nou Camp. Po svim najavama španjolskih medija, hrvatski reprezentativac je na popisu igrača kojih se Barcelona ovog ljeta namjerava riješiti kako bi ispoštovala financijski fair-play i omogućila sredstva za buduće transfere.

Za Rakitića se raspituje Manchester United koji bi mogao ostati bez Paula Pogbe, a Rakitića vidi kao idealnu zamjenu. Englezi su prošlog tjedna pisali da je United već stupio u pregovore oko Rakitića kojeg bi Barcelona pustila za 50-ak milijuna eura, a postoji i opcija u kojoj bi United kupio i Rakitića i Coutinha. 

Mateo Kovačić

Nakon uspješne sezone u Chelseaju, s kojim je osvojio treće mjesto u prvenstvu i Europa ligu, Kovačić se vraća s posudbe u Real. Chelsea nije želio aktivirati opciju otkupa njegova ugovora, a ni Zidane ga nema u planovima u svojem novom Realu pa će Kovačić morati potražiti novu posudbu ili transfer.

Zainteresiran je Inter u kojemu Conte sprema jaku momčad za borbu s Juventusom pa je vrlo moguće da se Kovačić vrati u klub iz kojeg je 2015. godine otišao u Real za 38 milijuna eura. Conte bi ga navodno uzeo na posudbu uz opciju otkupa ugovora, a milanski klub je već stupio u pregovore s Realom koji bi Kovačića radije odmah prodao.

Andrej Kramarić

Najefikasniji hrvatski napadač u prošloj sezoni u najboljim je godinama i morao bi i mogao otići iz Hoffenheima u neki veći klub. O njegovu transferu govorilo se još prošle zime, a vrlo zainteresiran bio je West Ham. Nakon što je zabio 22 gola u prvenstvu i Ligi prvaka očekivao se još veći interes, no za sad se o Kramarićevu odlasku iz Hoffenheima ne piše.

Neke nepotvrđene glasine govore da i njega želi Milan koji zbog financijskih restrikcija ne može kupovati megazvijezde pa je osuđen na nešto jeftinije igrače. Tu je i Zvonimir Boban koji bi ga mogao dogovoriti da dođe na San Siro, a cijena je prihvatljiva, oko 40 milijuna eura.

Ante Rebić

Rebić sigurno odlazi iz Eintrachta, samo je pitanje gdje će završiti. Prema pisanju španjolskih i njemačkih medija, Inter mu nudi čak 4,5 milijuna eura godišnje plaće što će Rebić teško odbiti, no u priču se uključio i Atletico Madrid.

Diego Simeone voli upravo igrače kakav je Rebić, a nakon odlaska Griezmanna ostat će velika rupa u Atleticovu napadu. Nitko ne očekuje od Rebića da zamijeni Francuza, ali za 40-ak milijuna eura Atletico bi dobio igrača koji bi mu mogao biti jako koristan. Eintracht se ne žuri s prodajom jer je za Jovića već dobio golemih 60 milijuna eura pa će s Rebićevom prodajom vjerojatno čekati do samog kraja prijelaznog roka kako bi dobio što je više novca moguće.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.