Pogledajte video: Pustinja Bahreina tradicionalno nudi spektakl

UOČI sutrašnje utrke Formule 1 za Veliku nagradu Bahreina, a nakon današnjih kvalifikacija, kao izraziti favoriti nameću se vozači Toyote, Jarno Trulli i Timo Glock.

Drugi red startnog grida čine pobjednik prošle utrke, Nijemac Sebastian Vettel te vodeći u poretku vozača, Jenson Button. Odmah iza njih krenut će aktualni svjetski prvak Lewis Hamilton dok će Ferrarijeve perjanice Massa i Raikkonen startati s osmog odnosno desetog mjesta.

Ipak, video koji vam donosimo i u kojem možete pogledati neke od najzanimljivijih trenutaka s pet dosad odvoženih utrka na stazi Sakhir usred pustinje, garancija je lude utrke i spektakla koji nas očekuje kad se sutra ugase semafori i označe početak utrke, četvrte u ovoj sezoni.

Staza u Bahrainu napravljena je u pustinji što vozačima itekako zna donijeti probleme s obzirom na nanose pijeska što ih stvara vjetar. Ipak, gotovo uvijek u vrijeme održavanja utrke vrijeme je iznimno dobro, a kako kiša zaista rijetko pada (sudeći prema pet dosadašnjih Velikih nagrada Bahreina), vozači imaju sve preduvjete za vožnju koja ne bi smjela iznevjeriti zahtjevnu F1 publiku željnu borbe, pretjecanja,  taktiziranja i ostalog što oktanski sport čini toliko popularnim.

U prvom videu mogli ste se uvjeriti u svakakve dogodovištine koje su se zbile otkako je još jedna neeuropska država dobila utrku Formule 1, a s obzirom na start ispod svih očekivanja aktualnog svjetskog prvaka u sezonu, Britanca Lewisa Hamiltona, drugi isječak vam otkriva što bi se i sutra moglo dogoditi mladom Britancu ukoliko u jedan od nekoliko zahtjevnih zavoja ne uđe maksimalno koncentrirano.

Snimka prikazuje detalj s prošlogodišnjih slobodnih treninga kada je Lewis, neoprezno izašao iz lijevog zavoja i završio u zaštitnoj ogradi. Ukoliko sutra na utrci ponovi nešto slično, mogao bi to za njega biti, već nakon četvrte etape, veliki problem, iako upravo u Bahreinu McLaren najavljuje svoj povratak...

M.Č.
Foto AFP

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.