Pogledajte što su igrači proživljavali u najvećem esport finalu u povijesti

FOTO: Valve

U kolovozu je održan sedmi po redu The International, najveći turnir u povijesti esporta. Najbolje Dota 2 ekipe na svijetu borile su se u Seattlu za nevjerojatan nagradni fond u iznosu od 24,8 milijuna dolara. Finale su igrali Team Liquid i kineski Newbee. Jedan meč za ulazak u povijest i 10,9 milijuna dolara.  

Valveova serija dokumentaraca pod nazivom True Sight inače prati velike uspjehe profesionalnih Dota 2 timova, a u posljednjoj epizodi prikazuje upravo finale posljednjeg The Internationala. True Sight: The International 2017 Finals prati Team Liquid i Newbee kroz cijeli finalni meč, a u nešto više od 28 minuta imamo priliku vidjeti razmišljanja i osjećaje igrača te kako su prolazili kroz najvažniji trenutak njihovih karijera.

>>PUT DO VRHA Kako je Team Liquid osvojio The International i 10,8 milijuna dolara
 
Esport je u svojoj kratkoj povijesti skupio bezbroj nevjerojatnih i emotivnih trenutaka, a jedan takav je pobjeda Team Liquida na The Internationalu. Neki drugi dan možda bi ovaj članak bio posvećen nevjerojatnoj kineskoj ekipi Newbee, da KuroKy i Liquid u tom trenutku nisu bili najbolji i najkompletniji Dota 2 tim na svijetu. Prvo je to finale u povijesti The Internationala u kojem je neki tim slavio bez izgubljene mape.
 
Iz svake nove perspektive finale postaje još veće. Bilo da se radi o Kurou "KuroKyu" Salehi Takhasomiu, kapetanu Team Liquida koji je još 2013. bio u finalu The Internationala s timom Na'Vi, koje je izgubio od Alliancea u jednom od najvećih finala u povijesti esporta. O KuroKyu koji je zbog problema s nogama u djetinjstvu pronašao mir u videoigrama, da bi upravo kroz njih postao milijunaš.
 
Ili da se radi o 20-godišnjem Ameru "Miracle-" Al-Barqawiu, prvom igraču u Doti 2 koji je došao do 9000 ratinga, a profesionalno je počeo igrati tek pred dvije godine. Nevjerojatan je put ovog mladića koji je danas zasigurno jedan od najboljih carry igrača na svijetu. 
 
Ništa manje pažnje nisu zaslužila ni preostala trojica igrača. Ivan "MinD_ContRoL" Borislavov Ivanov je u Bugarskoj postao zvijezda nakon osvajanja višemilijunskog iznosa, a tu su naravno i Lasse "MATUMBAMAN" Urpalainen te Maroun "GH" Merhej s ništa manje impresivnim pričama. Kako je to finale izgledalo iz neke druge perspektive, provjerite sami u videu. 
 

True Sight trebala bi postati čitava serija dokumentaraca koja će pratiti putove profesionalnih Dota 2 timova. 

 

>>> Esport je jedan od najvećih globalnih fenomena današnjice. Nema relevantnog medija na svijetu koji ne izvještavaju o najvažnijim događanjima u esport industriji, a neke od najvećih globalnih kompanija ulažu stotine milijuna dolara kako bi na vrijeme ugrabile dio ovog brzorastućeg tržišta. Na Index Sportu pratite najnovije vijesti iz esporta, intervjue s najboljim profesionalnim gejmerima i uživajte u video klipovima i mečevima.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.