Esport

Pogledajte ocjene Luke Modrića kada se prvi put pojavio na FIFA-i

Foto: EPA-EFE

LUKA Modrić je na Svjetskom prvenstvu u Rusiji ponovno potvrdio status jednog od najboljih veznih igrača na svijetu. Motor Real Madrida i hrvatske reprezentacije ne samo da je napokon opravdao očekivanja najvećih kritičara i skeptika nego ih je i premašio. U FIFA-i 18 povodom dolaska World Cup moda Modrić je s 90 bio među deset najbolje ocijenjenih igrača iz Europe, a zahvaljujući odličnim igrama zasigurno će dobiti i novu karticu s boljim ocjenama. Ali kakve je Modrić ocjene imao kada se prvi put pojavio u najpopularnijoj nogometnoj igri?

>Evo kako Svjetsko prvenstvo možete igrati na PES-u 2018

>Meksikanac koji je uništio Nijemce novi je najbrži igrač u FIFA-i 18

Kao dvadesetogodišnjak igrač zagrebačkog Dinama Luka Modrić dobio je poziv za hrvatsku reprezentaciju, a to će ga 2006. prvi put dovesti u tu popularnu nogometnu simulaciju. Naslovnicu FIFA-e 07 krasili su Wayne Rooney i Ronaldinho, a Svjetsko prvenstvo u Njemačkoj koje je završilo nešto više od dva mjeseca od izlaska igre osvojila je reprezentacija Italije. Podsjetimo, naša je reprezentacija tada ispala s prvenstva još u grupnoj fazi, a dalje iz te skupine F prošli su Brazil i Australija. 

Luka Modrić je u FIFA-i 07 koja je sadržavala licence za 27 liga bio slobodan igrač. Naime, u igru je bio uvršten kao hrvatski reprezentativac. Ukupna ocjena mu je bila svega 62, što je poprilično nisko, ali ona za potencijal od 84 već je predviđala da će Modrić i u FIFA-i moći puno napredovati. Koliko je njegova ocjena bila niska potvrđuje i to da u današnjoj FIFA-i istu ocjenu ima Waleed Hezam Al Anazi, koji igra istu poziciju kao i Modrić, a trenutno je igrač Al Batina. Ocjena za kontrolu lopte bila je 72, a za dribling 68. Zbog svoje konstitucije ocjena za snagu mu je bila niskih 36. Zapravo, niti jedna od ocjena se posebno ne ističe. 

Screenshot: sofifa.com

Kako će se nakon toga Modrićeva karijera razvijati danas je poznata priča. Prelaskom u Tottenham naletjet će na kritike kako neće moći izdržati visoki tempo i oštrinu Premiershipa, ali Modrić će svojim igrama osvojiti srca navijača i ostatka javnosti na Otoku. Nakon transfera u Real će potvrditi najveću igračku klasu, u Primeri osvojiti sve i tome kao šlag na tortu nadodati četiri Lige prvaka. Kao što smo već i naveli, danas je jedan od najboljih igrača u FIFA-i 18. Njegova najbolja kartica je ona za Team of the Season s ukupnom ocjenom 96/100. Veće ocjene od aktivnih igrača dobivali su uglavnom svemirci poput Salaha, Messija i Ronalda. 

Screenshot. FUThead

Kao kapetan hrvatske reprezentacije Modrić je izlaskom World Cup moda dobio novu karticu s ocjenom 90. Ne treba ni navoditi kako je napredovao u svakom aspektu igre. Iako mu je EA Sports prije više od deset godina predviđao da može imati veliku karijeru, Modrić je nadmašio i ta očekivanja. Evo kako ga je EA Sports ocijenio prije Svjetskog prvenstva u Rusiji.

Screenshot: FUThead

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.