Pogledajte nesreću zbog koje je prekinut prvi trening Formule 1 u Australiji

Foto: Profimedia

LANDO NORRIS imao je najbrže vrijeme prvog slobodnog treninga vozača Formule 1 pred utrku za Veliku nagradu Australije. Iza McLarenovog vozača, koji je krug prošao za 1:18.564, najbolja vremena ostvarili su aktualni prvak Max Verstappen (Red Bull, +0.018 sekunde) te George Russell (Mercedes, +0.033 sekunde). Prvi slobodni trening obilježila je i nesreća Alexandera Albona.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ TRENUTAK ALBONOVE NESREĆE

Williamsov vozač izgubio je kontrolu nad bolidom na ulasku u sedmi zavoj staze te je prvo desnom stranom udario u zaštitnu ogradu, a onda u nekontroliranoj vožnji zaštitni zid udario i svojom lijevom stranom. U istom se zavoju razbio i tijekom prošlogodišnje utrke.

Leclercu drugi trening

Na drugom treningu najbolji je bio Ferrarijev vozač Charles Leclerc s vremenom od minute i 17,277 sekunde, što je bilo 0.381 sekundu brže od Verstappena. Carlos Sainz uspješno se vratio na svoje trkaće mjesto u Ferrariju dva tjedna nakon operacije slijepog crijeva, ostvarivši treći najbrži krug u drugom slobodnom treningu. Na prvom slobodnom treningu bio je osmi.

Treći trening vozi se u noći s petka na subotu, kvalifikacije su na rasporedu u subotu u šest sati ujutro, a utrka za VN nagradu Australije u nedjelju s početkom u pet sati ujutro.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.