Liga prvaka

Pogledajte kako su suci izbacili Sarajevo iz LP-a, skoro izbila tučnjava na terenu

Foto: Screenshot

PRVAK Bosne i Hercegovine Sarajevo ispao je u 2. pretkolu kvalifikacija Lige prvaka od Dynamo Bresta (2:1).

Utakmicu je prelomila velika sudačka pogreška iz 55. minute kada je bh. momčad pogodila za 2:2, ali suci sa Cipra vidjeli su zaleđe koje nije postojalo.

Sarajevo je do 2. pretkola Lige prvaka stiglo nakon što je izbacilo Connah's Quay Nomadse prošle srijede u Cardiffu (0:2). Time je postao prvi klub iz Bosne i Hercegovine koji je prošao jednu prepreku u kvalifikacijama za Ligu prvaka nakon 2008. godine.

Dynamo Brest je u 1. pretkolu Lige prvaka izbacio kazahstansku Astanu rezultatom 6:3. Bjelorusi su ionako bili favoriti protiv Sarajeva, a pobjeda nad Astanom i domaćinstvo u susretu protiv Sarajeva dodatno su naglašavali takvu tezu.

Bjelorusi su bili favoriti i odmah su poveli

Gordejchuk je već u trećoj minuti pogodio za Dynamo nakon centaršuta s desne strane. Bjelorusi su pogodili uz puno sreće jer lopta je pogodila jednog igrača Bordo tima i prevarila golmana Kovačevića.

Sarajevo je zaprijetilo u 19. minuti i to je bila najbolja šansa bh. momčadi do tada. Nakon gužve u kaznenom prostoru lopta se odbijala do Ahmetovića i Milićevića, ali su Bjelorusi uspjeli otkloniti opasnost.

Uslijedio je period igre u kojem je Sarajevo dominiralo, a taj pritisak isplatio se u 34. minuti kada Đokanović pogađa za 1:1.

Dvije minute prije odlaska na odmor Sarajevo je imalo još jednu ozbiljnu šansu preko Rahmanovića, ali on je u ključnom trenutku zaustavljen.

Snažan otpor Sarajeva i velika pogreška sudaca

Dynamo je do novog vodstva stigao u 51. minuti kada je pogodio Diallo. Minutu kasnije domaćin je imao veliku šansu za novi gol, ali ostalo je 2:1.

Do velike šanse za izjednačenje Sarajevo je stiglo već u narednom napadu kada je Tatar izašao sam ispred golmana domaće momčadi koji je prije došao do lopte i otklonio opasnost.

Velika nepravda načinjena je bh. prvaku u 55. minuti. Ahmetović je postigao čist pogodak, ali su suci sa Cipra dosudili zaleđe.

Šest minuta kasnije Dynamo je imao novu veliku šansu, ali Diallo nije uspio postići novi gol. Ostatak utakmice uglavnom je protekao u dominaciji Sarajeva koje je najbolju šansu imalo u sudačkoj nadoknadi kada je zaprijetio Fanimo. Na kraju je ostalo 2:1 za Dynamo.

Sarajevo je imalo više udaraca (14:8) i kornera (8:4), kao i neopravdano poništen gol, ali na kraju dalje je prošao bjeloruski prvak.

Nakon utakmice sportski direktor Sarajeva Emir Hadžić i igrači kluba burno su protestirali kod sudaca zbog ogromne pogreške iz 55. minute.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.