SP u rukometu

Pogledajte izravni crveni karton za igrača Angole. Pogodio je Pešića loptom u glavu

Foto: EPA

HRVATSKA rukometna reprezentacija je u drugom kolu grupne faze na Svjetskom prvenstvu u Egiptu svladala Angolu rezultatom 28:20.

Hrvatska je četvrtu reprezentaciju Afrike uspjela slomiti tek u drugom poluvremenu nakon što je u prvom vodila tek s jednim pogotkom razlike (12:11).

Na sreću, Pešić nije dobio izravan udarac u glavu

Nagovještaj rezultatskog odmaka od neugodne Angole došao je u 38. minuti kada je desno krilo Angole Claudio Chicola dobio izravni crveni karton jer je iz sedmerca u glavu pogodio hrvatskog vratara Ivana Pešića. Na sreću po vratara Meškova, udarac nije bio direktno u glavu, već malo iznad nje.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ CRVENI KARTON ZA CHICOLU

Bez obzira na to postoji li kod igrača namjera pogađanja vratara u glavu ili ne, on dobiva crveni karton.

Najbolji strijelac Hrvatske je bio Čupić sa šest pogodaka

U trenutku isključenja angolskog vratara Hrvatska je vodila 15:13, a ubrzo je s još tri gola otišla na prednost od pet pogodaka razlike. Do kraja je prednost većinom rasla u hrvatsku korist, a najbolji strijelac kod izabranika Line Červara je bio Ivan Čupić sa šest pogodaka.

U posljednjem kolu grupne faze Hrvatska igra protiv Katara u utorak od 18 sati u izravnom okršaju za prvo mjesto u skupini. Ako Hrvatska pobijedi, u drugu fazu natjecanja će prenijeti tri boda, Katar dva, a Japan 1.

Želite li momentalno primiti rezultate utakmica Hrvatske, sve vijesti i reakcije sa Svjetskog rukometnog prvenstva instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: rukomet

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.