LAST DANCE

Pippen: Najljepše su mi bile one dvije godine bez Jordana

Foto: Getty Images

MICHAEL JORDAN smatra Scottieja Pippena najboljim suigračem u karijeri i tim mišljenjem nikog nije iznenadio u svjetski popularnom dokumentarcu Last Dance.

Neponovljivi uspjesi njihovih Chicago Bullsa i dalje su tema košarkaških i sportskih fanova pa se danas tako secira svaka zvučnija scena spomenutog serijala.

Pippen: Nemojte me krivo shvatiti, ali...

Jedna od takvih je i pauza Michaela Jordana koji je 1993. i 1994., nakon što mu je ubijen otac, napravio prvu pauzu od košarke te otišao igrati bejzbol. Bullse je tada na parketu predvodio Scottie Pippen koji se profilirao u vođu.

"Nemojte me krivo shvatiti, naravno da sam uživao igrati s Michaelom, ali... Kad je otišao bila je to prilika da imam momčad za sebe, da ja budem vođa i vidim gdje sam zaista u odnosu na druge NBA zvijezde. Da, to je definitivno bilo najdraže razdoblje moje karijere, vrijeme kad sam najviše uživao u NBA-u", izjavio je Pippen.

Bez Jordana nije bilo ni naslova prvaka

"Ja mislim da smo imali dvije sjajne, odlične sezone i bez njega", dodao je Pippen.

Pippen je tada zabijao u prosjeku 22 poena po meču, imali su više od 50 pobjeda u sezoni, no do finala nisu mogli. 

Kad se Jordan vratio, Bullsi su postali jači nego ikad te osvojili tri titule u nizu.

Pippenu Last Dance i nije sjeo najbolje

"Otkako se dokumentarac počeo prikazivati, Pippen je poprilično tih, a njemu bliski izvori tvrde da je uvrijeđen i razočaran načinom na koji je prikazan u filmu", napisala je i Jackie MacMullan na ESPN-u.

Najviše ga je zabolio Jordanov komentar o sebičnosti, ali treba naglasiti da si ni Pippen nije napravio uslugu kad je govorio o onoj situaciji s Kukočem.

"Žao mi je što se to dogodilo, ali da se situacija ponovi, vjerojatno bih učinio isto", rekao je Pippen u dokumentarcu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.