WTA

Petra Martić u maratonskom meču upisala neočekivan poraz

Foto: Profimedia

PETRA Martić poražena je u 1. kolu kvalifikacija za WTA turnir u Miamiju od Amerikanke Christine McHale sa 6:7(3), 7:5, 4:6 nakon čak tri sata i 10 minuta igre. Martić, 58. tenisačica svijeta, bila je prva nositeljica kvalifikacija i malo joj je nedostajalo da izravno, po rankingu, uđe u glavni turnir Miamija.

Bio je to meč u kojem je hrvatska tenisačica gotovo cijelo vrijeme bila u zaostatku. Prvo je dvaput nadoknadila break u prvom setu, no izgubila je tie-break, da bi u drugom dvaput gubila svoj servis, ali je uspjela napraviti treći break u jedanaestoj igri za poravnanje u setovima protiv 163. igračice na WTA listi.

Loša iskoristivost break-lopti

U trećem setu je povela s 2:0 pa izgubila četiri igre zaredom, da bi ipak uspjela poravnati na 4:4. U zadnje dvije igre Martić je dobila samo dva poena i McHale je došla do druge pobjede u četiri međusobna sraza s hrvatskom tenisačicom.

Dućanka je u meču imala sedam as-servisa i čak 92 posto ubačaja prvoga servisa, no njezina protivnica je imala čak i viši postotak (94). Presudile su lopte za obrat. Od čak 22 ponuđene Petra je iskoristila samo sedam, a McHale je imala daleko bolji prosjek, od devet lopti je iskoristila sedam. Martić je prije samo četiri dana izgubila četvrtfinale Indian Wellsa.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.