LIGA PRVAKA

Pet klubova lovi zadnja dva mjesta u osmini finala LP-a, među njima je i Dinamo

Foto: EPA

VEČERAS završava još jedna grupna faza Lige prvaka, a dosad smo doznali 14 klubova koji će natjecanje nastaviti u nokaut-fazi.

Osminu finala dosad su osigurali Barcelona, Bayern, Juventus, Manchester City, Paris Saint-Germain, Valencia, Liverpool i Leipzig kao prvoplasirani te Real Madrid, Tottenham, Borussia Dortmund, Lyon, Chelsea i Napoli kao drugoplasirani. 

Ostala su još samo dva mjesta u osmini finala Lige prvaka, a za njih se bori čak pet klubova: Atletico Madrid i Bayer Leverkusen u skupini D te Šahtar, Dinamo i Atalanta u skupini C.

Cholo mora završiti posao

Situacija u skupini D prilično je povoljna za Simeonea i njegov Atletico koji kolo prije kraja ima bod više od trećeplasiranog Bayer Leverkusena i igra kod kuće sa zadnjim Lokomotivom. 

Rezultati by SofaScore

Atletico mora pobijediti Lokomotiv Moskvu ako želi biti potpuno siguran da će biti drugi neovisno o utakmici između Bayera i Juventusa, koja se igra u Njemačkoj. 

Čak i u slučaju remija ili poraza vjerojatno ide dalje s obzirom na to da mu je rival u borbi za drugo mjesto Bayern Leverkusen koji u posljednjem kolu mora dobiti Juventus ako se želi nadati bilo čemu. 

Dan D za Dinamo

Puno neizvjesnije je u Dinamovoj skupini C, gdje još uvijek tri ekipe mogu proći dalje. Dinamo još uvijek može proći dalje, biti treći pa otići u Europa ligu i završiti zadnji u skupini.

Rezultati by SofaScore

U borbi ovih triju klubova u najboljoj situaciji je Šahtar s bodom više od Dinama i dva više od talijanskog predstavnika.

Dinamo može dalje

Dinamo će izboriti osminu finala ako u srijedu pobijedi City, a Šahtar, koji ima bolji međusobni omjer s Dinamom, u istom terminu ne pobijedi Atalantu. Dinamo bi tada imao osam bodova, Šahtar sedam (u slučaju remija s Talijanima), a Atalanta četiri ili sedam u slučaju pobjede nad Ukrajincima. U takvom raspletu City i Dinamo bi nastavili put u Ligi prvaka, Atalanta u Europa ligi, a za Šahtar bi euro priča bila gotova.

Dinamo može biti i treći

Napisali smo da Dinamo ne ovisi sam o sebi. U slučaju da Modri pobjede Pepovu momčad, neće osigurati Ligu prvaka ako Šahtar na domaćem terenu svlada Atalantu. Tada bi dalje išli City i Šahtar, Dinamo bi otišao u Europa ligu, a Atalanta bi bila zadnja u skupini.

Najlakši način da Dinamo završi treći i da nastavi igru u Europa ligi je taj da Atalanta ne pobijedi u Ukrajini. Time klub iz Bergama, neovisno o utakmici, ne bi mogao završiti ispred Dinama jer bi remijem protiv Šahtara imao pet bodova, ali i lošiji međusobni omjer od hrvatskog prvaka koji je u prvom kolu Talijane razbio 4:0.

Kako Dinamo može ispasti iz Europe i završiti kao četvrti?

Nakon remija Cityja i Šahtara Dinamu bod protiv engleskog prvaka više nije dovoljan za najmanje treće mjesto jer bi u slučaju Atalantine pobjede u Ukrajini Dinamo sa šest bodova završio na zadnjem mjestu zbog lošijeg međusobnog omjera sa Šahtarom. Talijani bi u tom slučaju prošli dalje sa sedam bodova. Naravno, Dinamo bi ispao i porazom od Engleza te pobjedom Talijana u Harkivu.

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.